Bjørn Magne Hatlø er årets foreleser ved NTNU i Ålesund

Hatlø får pris for at han blant annet er så dyktig til å legge til rette for god undervisning.

Bjørn Magne Hatlø mottok prisen av Einar Isak Torvik Totland, leder av Studentparlamentet.
Bjørn Magne Hatlø mottok prisen av Einar Isak Torvik Totland, leder av Studentparlamentet.
Publisert

Seks forelesere konkurrerte i år om å bli årets foreleser. Førstelektor Bjørn Magne Hatlø ved Institutt for internasjonal forretningsdrift gikk av med seieren om å få Studentenes studiekvalitetspris, ifølge ei pressemelding fra NTNU.

Fordi:

«Bjørn Magne har vist høy evne til å tilrettelegge for god undervisning under svært krevende omstendigheter, noe som har resultert i høyt engasjement hos studentene. Studentene understreker at forelesers evne til å tilrettelegge for digital undervisning og praktiske øvinger har vært svært høy, samt evnen til å gi pensum dybde og gjøre oppgavene tilgjengelige og forståelige for studentene. Måten han har tatt på seg utfordringen med å benytte ulike verktøy for å gjøre forelesninger engasjerende snakker til et fokus på kvalitetsutvikling», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Før Einar Isak Torvik Totland røpet hvem vinneren var, siterte han noe fra nominasjonen, som han mente var dekkende for vinneren:

– Vedkommende er alltid positiv og motivert. Engasjert i pensum, noe som smitter og derfor har gjort dette til mitt favorittfag våren 2021. Aldri noe tull, aldri forsinket, alltid gode svar, lun humor og et glimt i øyet som også igjen smitter, sa han.

Medaljegrossister

NTNU i Ålesund sikrer seg stadig vekk medaljer når studentbedriftene derfra konkurrer om å bli nasjonal eller europeisk vinner. I 2019 ble Artfish europamester i studentbedrifter. Da UA intervjuet tre av studentene i Artfish, trakk de nettopp fram faglærer Bjørn Magne Hatlø:

- Det hadde ikke vært noe Artifish uten Bjørn Magne. Han har holdt gruppa sammen og gitt oss gode råd underveis. En stor mentorskikkelse. Det var nesten det største med å vinne: At Bjørn Magne fikk denne seieren. Vi visste hvor mye det betydde for ham. Herlig. Dette fortjente han, sa Max Ferdinand Kipperberg, Sebastian Ness og Henrik Emblem-Lund.

Vinneren ønsket ikke å ta all ære alene for årets pris:

– Dette hadde ikke vært mulig uten all støtte fra mange, som har lagt til rette for at jeg kan gjøre en god jobb. Det er mange som skal takkes og dette er ikke gjort av en person, sa vinneren som fikk både gavekort og blomster.

Viserektor Annik Magerholm Fet var blant gratulantene:

- Gratulerer Bjørn Magne. Dette fortjener du. Alle dere nominerte fortjener også en pris, og jeg skulle så gjerne delt ut en til hver av dere, men det kommer flere muligheter, la hun til.

De fem andre nominerte var:

  • Haldor Sæther– Høgskolelærer ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk
  • Di Wu– Universitetslektor ved Institutt for IKT og realfag
  • Robin T. Bye– Professor ved Institutt for IKT og realfag
  • Marie Rønhaug Pettersen– Universitetslektor ved Institutt for IKT og realfag
  • André Schlingloff– Universitetslektor ved institutt for Internasjonal forretningsdrift.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.