Var den eneste hemmelige søkeren, nå er han NTNUs nye campusdirektør

På andre forsøket fikk NTNU en ny leder for campussamlingen.

Bjørlykke får ansvar for et stort campusprosjekt på Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

Etter andre utlysningsrunde er Harald Bjørlykke ansatt som ny campusdirektør. Det skriver NTNU på sine internsider.

I dag er han prosjektsjef i Borg Forvaltning.

Stillingen ble tidligere i vår utlyst for andre gang, etter at NTNU på første runde ikke fikk noen søkere universitetet mente var egnet for stillingen.

- Dette prosjektet ser jeg på som en veldig interessant utfordring. Campusutbyggingen ved NTNU er et av største utviklingsprosjektene i Trondheim for tiden. Det er viktig både for NTNU og for byen at dette lykkes, sier Bjørlykke ifølge NTNUs melding.

Bjørlykke var ikke å finne blant søkerne til stillingen ettersom NTNU valgte å gi den nye direktøren unntak fra offentlighet.

Mannen som får ansvar for NTNUs massive campusprosjekt er selv utdannet ved NTH som byggingeniør. Han har blant annet vært kontraktsleder i Helsebygg Midt-Norge HF under byggingen av St.Olavs hospital, utbyggingssjef i Trondheim kommune, prosjektdirektør i R. Kjeldsberg AS og siden 2018 prosjektsjef i Borg Forvaltning som har hovedkontor i Trondheim, skriver NTNU.

Han har sin første dag 1. oktober. Ifølge NTNUs melding sier han prosjektet er solid.

- Det er åpenbart gjort et solid grunnlagsarbeid i prosjektet. Fremover må vi særlig fokusere på å få til et godt samarbeid mellom universitetet og utbyggeren Statsbygg slik at NTNU får hentet ut de gevinstene som de ønsker i prosjektet, sier Bjørlykke.

Frem til høsten 2022 var Merete Kvidal campusdirektør. Etterpå har prosjektet vært ledet av Hanna Jones og nå av Arild Bjerkan, etter Jones begynte i ny jobb i vår.

Direktør for organisasjon og infrastruktur, Bjørn Haugstad, er godt fornøyd.

- Dette er et stort og krevende prosjekt som vil definere vår største campus både utad og innad i minst femti år fremover. Det vil gi Gløshaugen en ny skyline. Med Bjørlykkes lange og brede erfaring fra større offentlige og private byggeprosjekter er jeg sikker på at vi får den ledelsesmessige tyngden som vi trenger, sier Haugstad.

Følg UA på Facebook og Instagram.