Stipendiat ved IE-fakultetet saksøker NTNU

NTNU må i Oslo tingrett forsvare seg mot anklager om et skadelig arbeidsforhold, som skal ha resultert i at en stipendiat fikk varige psykiske plager.

Det er satt av tre dager i Oslo tingrett i mai for denne saken.
Publisert

En mannlig doktorgradsstipendiat ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE) har saksøkt NTNU for manglende oppfølging av varsler om maktmisbruk og trakassering. 

Det melder Khrono

Ifølge avisa skal årsaken til søksmålet både være oppførselen til stipendiatens hovedveileder, som stipendiaten skal ha varslet om, arbeidsmiljøet og måten varselet er blitt fulgt opp på ved NTNU. 

Slik Khrono forstår det har ikke NTNU behandlet stipendiatens varslinger. Den manglende oppfølgingen av stipendiatens sak skal involvere både det aktuelle instituttets leder og fakultetets dekan Ingrid Schjølberg.

En rekke av varsler ved IE

Universitetsavisa kunne i januar melde at det har vært rettet sterke anklager mot dekan Ingrid Schjølbergs lederstil, i en rekke varsler som er rettet mot henne fra ansatte ved fakultetet.

Ord og vendinger som ble anvendt i varslene var «ukultur», «dekanen har lav tillit i forvaltningen», «ansvarsfraskrivelse», «maktmisbruk», «hersketeknikker», «latterliggjøring», «irettesettelse, ydmykelse og gjengjeldelse», «destruktiv ledelse», «straff, maktmisbruk og mobbing» og «føler skam».

Ifølge Khrono føyer stipendiatens varsler seg inn i rekken av disse varslene. 

NTNU ber om frifinnelse

NTNU må møte i Oslo tingrett for å forsvare seg mot stipendiatens anklager i midten av mai. Det er satt av tre dager i tingretten. 

Regjeringsadvokat Stina Erikson, som fører saken på vegne av NTNU, sier til Khrono at NTNUs syn er at det ikke er grunnlag for kravene som blir reist i saken, og de har derfor lagt ned påstand om frifinnelse.

Følg UA på Facebook og Instagram.