Studentersamfundet valgte ny leder

Astri Elgethun skal ta over for Una Onsrud 17. mai i år, så skal hun sitte som leder av studentenes runde røde i et år.

Astri Elgethun gikk seirende ut etter rundt fire timer med ledervalg på Studentersamfundet.
Publisert

Astri Elgethun ble i går kveld valgt til Studentersamfundet i Trondhjems nye leder. Valgresultatet ble klart allerede etter første valgrunde, da Elgethun fikk over halvparten av stemmene, til tross for at det var tre kandidater. Det melder Under Dusken.

Elgethun ble valgt med 225 stemmer, tilsvarende 57,4 prosent. Motkandidatene Sebastian Småland og Cecilie Raustein fikk henholdsvis 110 og 41 stemmer. 16 personer stemte blankt, og den totale stemmeavgivningen kom på 392 stemmer.

- Jeg verdsetter at Samfundet er et sted der tull og tøys står i sentrum. Jeg vil sørge for at Samfundet forblir «huset med det rare i», sa kunsthistorie-studenten Elgethun under kveldens utspørring.

På forhånd lovte hun i et intervju med Under Dusken å engasjere flere i å bruke Studentersamfundet som politisk plattform. Elgethun sa hun ønsker å få de gode samtalene som skjer på bussen til campus og på nachspiel og løfte dem et sted der man kan gjøre noe konkret utav det.

Til studentavisa forklarte hun også hvordan hun vil skille seg fra andre Samfundetleder.

- Jeg har en veldig konkret politisk bakgrunn, særlig fra de siste årene. Ellers så er jeg kanskje ikke den typiske trondheimsstudenten i det at jeg har drevet hovedsakelig med kreative emner. Jeg er heller ikke så inngravert i de klassiske tradisjonene som ofte inngår i linjeforeninger og slikt, som ofte regnes som en stor del av «Trondheimsbobla». Derfor tror jeg at jeg har lettere for å foreslå nye måter å gjøre ting på, sa Elgethun til Under Dusken.

Elgethun tar over lederbatongen fra dagens leder, Una Onsrud, som ble valgt til leder etter i november, etter et mistillitsforslag felte den forrige lederen. Dette skjer, tradisjonen tro, på et festmøte som avholdes på Studentersamfundet 17. mai.

Den nyvalgte lederen blir også etter planen Samfundetlederen som får innvie Studentersamfundets nybygg. Det skal stå klart om et år.