framskritt for samfundets nybygg

Sit gir ti millioner ekstra til utvidelse av Samfundet: - Mangler potensielt ti millioner til

Studentene har drevet kronerulling for å få gjort ferdig nybygget sitt. Nå kommer Samskipnaden med en gladmelding.

Styreleder i Sit, Jørgen Sunnvoll og leder ved Studentersamfundet i Trondhjem, Una Onsrud på befaring av byggeplassen. Nå som grunnen er støpt vil bygget raskt begynne å ta form.
Publisert Sist oppdatert

I Sits styremøte i februar ble det vedtatt at studentsamskipnaden bevilger ytterligere ti millioner kroner til nybygget på Studentersamfundet. Til sammen har Sit støttet Studentersamfundet med 75 millioner kroner, noe styreleder i Sit, Jørgen Sunnvoll, stolt står inne for. Det melder Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund i en pressemelding.

Til Universitetsavisa sier leder ved Studentersamfundet i Trondhjem, Una Onsrud, at prosjektet nå er et skritt nærmere å kunne fullføres.

- Med disse ti millionene har vi dekket 240 millioner av de budsjetterte 245 millioner. Nå kommer det et forslag opp for Samfundets medlemmer på lørdagens Samfundsmøte om å øke rammen for prosjektet til 250 millioner kroner. Så da mangler vi potensielt ti millioner kroner for å fullfinansiere prosjektet, sier Samfundetleder Onsrud.

Byggearbeidet i rute

Gjennom kronerulling blant privatpersoner har de så langt samlet inn over én million kroner til prosjektet. Det er likevel ikke kronerulling de satser på for å få fatt i de resterende midlene.

- Vi har en søknad inne til Trøndelag fylkeskommune, så vi håper at de vil støtte oss. Ellers har vi også kontakt med diverse bedrifter om å støtte enkeltprosjekt, men mye av det går på utstyr og innredning, som kommer i tillegg til kostnaden på selve bygget.

Hun sier at ellers er byggearbeidet i rute.

- Det går veldig bra, vi har nettopp blitt ferdig med å støpe grunnen. Så nå vil man se at etasjene kommer raskt. Det er planlagt at det skal stå klart i første kvartal i 2024. Så langt virker det som vi rekker det, konkluderer Onsrud.

- For mange selve symbolet på studentfrivillighet

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim sier selv at deres rolle er å bidra til at studentene trives i studiebyene.

- Studentersamfundet er for mange selve symbolet på studentfrivillighet, ikke bare i Trondheim, men i hele landet, forteller styreleder Sunnvoll under en befaring på byggeplassen.

Samskipnaden viser til at studiebyer med god frivillighetskultur gjør det bedre på trivselsundersøkelser og at det understreker viktigheten med Studentersamfundet i Trondhjem.

Det karakteristiske runde, røde bygget i Elgeseter gate 1 ble bygget i 1929. Da det kun var 700 studenter i byen. Siden den gang har studenttallet for lengst passert 40 000, og medlemsmassen til Samfundet har økt til 16 000. Huset, med sine tre scener og åtte barer, drives av over 2000 frivillige, og det er ifølge Samfundetleder Onsrud stappende fullt.

Nybyggprosjektet har vært en lenge ettertraktet drøm for studentene som samles på det røde bygget. I 2022 ble endelig prosjektet påbegynt. På grunn av blant annet høyere byggekostnader har Samfundet også tidligere måtte utvide rammen for prosjektet.