Ytring

Det er gjort sikre observasjoner av fulle busser opp til Dragvoll

Ved å ikke ha noe tilbud utover kvelden, sikrer man på en enkel måte at studentene drar fra campus, det er som kjent vanskelig å foreta seg noe som helst med lavt blodsukker.

Bodil Wold tar her til motmæle mot at ingen studenter vil være på Dragvoll.
Publisert

Her en dag prøvde jeg å forestille meg hva som kommer til å stå i salgsannonsen til campus Dragvoll; «Oppussingsobjekt i idylliske omgivelser» eller «Landlig prakteiendom med betydelig behov for oppgradering». Småbruk vil sannsynligvis være det beste, jeg har nemlig hørt at de går som varmt hvetebrød uansett bygningsmessig standard.

Det fremstilles i campusdebatten som om campus Dragvoll har forfalt helt av seg selv, og det har den for så vidt gjort, all den tid minimalt med penger er brukt på å holde den ved like. Alle som eier et hus, vet at det må holdes jevnlig ved like og at det koster penger. År etter år må man holde på og male, bytte råtne vindski, skifte ødelagte takstein, tette pipa osv. Men Dragvoll har gått for lut og kaldt vann i flere tiår og nå har det altså oppstått et betydelig forfall. Det henvises til at det ble brukt mange millioner for en god del år siden etter at flere bygninger ble angrepet av sopp, men at man renoverer for å bli kvitt helseskadelig sopp kan vel neppe kvalifisere som bygningsmessig vedlikehold, selv om det førte til at deler av bygningsmassen fikk en «makeover».

De fleste andre oppgraderinger av bygningsmassen er gjort av instituttene selv, inne på instituttarealene, men boligeier NTNU har ikke hatt noe ekspansivt vedlikeholdsbudsjett, for å si det mildt. Men planen er altså at Dragvoll skal selges, for eiendommen må selges når miljøene der oppe skal samlokaliseres seg med oss på Gløshaugen. Det kan virke som Senterpartiet ikke synes det uten videre er noen god ide, men dem om det, de er programforpliktet til å foretrekke eng og åker.

At ingen studenter vil være på Dragvoll, har dekanene der oppe bevis for. Det går vitterlig busslaster med studenter ned fra Dragvoll støtt og stadig, fordi de vil ikke være på Dragvoll, og dekanene synes med sikkerhet å vite de drar til NTNU sine mer sentrale lokasjoner i byen. Nå er det gjort sikre observasjoner av fulle busser også opp til Dragvoll, noe som langt på vei forklarer at det er fulle busser ned fra Dragvoll. Det kan faktisk være så enkelt som at studentene forlater campusen når de blir sultne. Jeg husker for mange år siden at en pizzakjede ønsket å etablere en liten restaurant på Dragvoll, men det ble det satt en brå stopper for, SIT forbeholdt seg retten til å servere mat, og dessverre også retten til ikke å servere mat. For er du på Dragvoll om kvelden, så er det skralt med tilbud. Ved å ikke ha noe tilbud utover kvelden, så sikrer man på en enkel måte at studentene drar fra campus, det er som kjent vanskelig å foreta seg noe som helst med lavt blodsukker.

Ifølge dekanene vil så å si alle ansatte også forlate Dragvoll, de kan nesten ikke vente med å innta sine nye arbeidsplasser, selv om de aller fleste kan se langt etter både hulekontor og grottekontor. Men det er ingen grunn til bekymring, en stol i «fellesen» vil mest sannsynlig holde i lange baner, de vitenskapelig ansatte skal jo likevel oppholde seg mesteparten av arbeidsdagen i kreative læringsareal mens de utøver nye læringsmetoder. Når de ikke underviser vil de være på farten på jakt etter nye kolleger å samarbeide med. Man ser riktignok for seg at dette skjer på en svært så analog måte, ingen dating-apper eller surfing på Internætten, nei, man skal rett og slett gå rundt på campus og dulte borti noen som kommer bærende på en stabel bøker, og når man bøyer seg ned for å hjelpe til å plukke opp disse bøkene, så oppdager man en boktittel som vekker interesse og kan invitere på en kopp kaffe ved nærmeste leirbål for å diskutere et mulig felles prosjekt. Får bare håpe Forskningsrådet ikke har gått over ende innen den tid, det ville jo være synd om de nyervervede bekjentskaper ikke ville føre til spennende, tverrfaglige prosjekter til beste for det norske samfunnet og verden for øvrig.

Vi går interessante tider i møte, det er i alle fall sikkert. Om det skulle gå så galt at Dragvoll må forbli på Dragvoll en god stund til og NTNU må bruke av eget budsjett for å oppgradere bygningsmassen, så må man minne seg selv på at dette faktisk er selvforskyldt. På den positive siden vil salgsannonsen se meget bedre ut den dagen Dragvoll skal selges, da kan det stå «nyoppusset prakteiendom i idylliske og landlige omgivelser»……