Nå testes NTNU-studentene

På en stasjon på Gløshaugen alene delte de ut over 1000 i de første timene på tirsdag.

Tove Haug deler ut tester i Realfagsbygget på Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

Forrige uke kunne Universitetsavisa melde at Trondheim kommune ønsket å teste 35000 NTNU-studenter i Trondheim. Nå er utdelinga av hjemmetester i gang på campus. På Gløshaugen kan de hentes både i Elbygget og Realfagsbygget. På sistnevnte sto Tove Haug for utdelinga til studentene.

- Så langt går det veldig bra. Studentene er ivrige etter å få fatt i tester, forteller hun.

Drøye to timer etter de satte i gang utdelinga hadde de delt ut 1350 tester. Også på stasjonen på Elbygget kunne det meldes om at mange prøver har blitt tatt med hjem.

Studentene kunne ta med to tester hver.

Onsdag opplyser NTNU til Nidaros at om lag 10 000 studenter har testet seg.

– Vi opplever en stor testvillighet, og det bidrar til å gi oss oversikt. Det er oppløftende at vi «bare» har funnet 100 så langt. 100 er ca. samme nivå som tidligere dager, men nå skal vi huske på at vi har gjort tilgjengelig et stort antall hurtigtester. Hvis vi hadde hatt store mørketall, ville jeg nok forventet meg et enda høyere tall, sier fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell til avisa.

I tillegg til teststasjonene på gløshaugen er det etablert én stasjon på hver av campusene Dragvoll, Øya, Akrinn og Tunga. Fra og med onsdag 1. september vil de være åpne fra 08.00 til 16.00. Foreløpig er stasjonene åpne alle dager denne uka og neste uke.

Ved Akrinn er det opprettet en utendørs teststasjon for studenter som har koronasymptomer. Denne stasjonen er opprettet for at potensielt koronasyke ikke skal smitte friske. Stasjonen er åpen fra kl. 10 til kl. 14 hver dag.

Kun de som er symptomfrie skal hente tester ved de vanlige stasjonene.

Ifølge en epost sendt ut av NTNU er dette prosedyren ved testene: «I testsettet ligger en QR-kode som skannes og gir tilgang til enkel instruksjonsvideo. Svaret på testene er klar etter 15 minutter. Ved positiv test skal du gå i isolasjon og melde dette inn til denne epostadressen: positiv-hurtigtest@trondheim.kommune.no

Skriv at du er student og ønsker å bli kontaktet vedrørende svar på hurtigtest. Husk å oppgi telefonnummer i eposten. Kommunen vil kontakte deg om time til PCR-test (laboratorietest). »

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.