Korona

Ønsker å teste samtlige NTNU-studenter i Trondheim

Massetesting, fadderuke, vaksinering og en-metersregelen blant det NTNU og Trondheim kommunne har diskutert.

Kommunedirektør Morten Wolden forteller at det nå jobbes med testing av samtlige NTNU-studenter i Trondheim. Bildet er fra en tidligere anledning.
Publisert Sist oppdatert

- Under møter med NTNU i går kveld og i dag har vi drøftet massetesting av studenter. Vi ønsker å gjennomføre en ny runde nå som samtlige studenter er tilbake på campus i Trondheim. Dett er snakk om rundt 35.000 studenter og NTNU er veldig behjelpelige her, sa kommunedirektør Morten Wolden da han torsdag orienterte formannskapet om hva som hadde skjedd siden sist de møttes, deriblant to møter med NTNU.

Under det ekstraordinære formannskapsmøtet fortalte han at også en-metersregelen, fadderuker og vaksinering var blant temaene som har blitt diskutert med NTNU.

- En-metersregelen har jo NTNU selv allerede gjeninnført. Når det gjelder fadderukene går det nå ut en klar og tydelig beskjed til linjeforeningene, som jeg forøvrig opplever at allerede tar stort ansvar, om å gjøre en ny risikovurdering og vurdering av smittevern i forbindelse med sine arrangement, sa Wolden.

Kommunedirektøren orienterte også formannskapet om at en del av studentene ikke får til å bestille time ettersom de enten er fullvaksinerte eller fordi de nylig har tatt første dose, slik Universitetsavisa tidligere har omtalt.

- Det forklarer likevel ikke hvorfor vi hadde 1150 ledige timer på lørdag. Men nå er lørdagen fullbooket, så det har gått seg til, sa Wolden.

Også Senterpartiets Marte Løvik

Kanskje bra at vi pekte på studentene i går, hvis det betyr at de faktisk har meldt seg til vaksine. Beklager hvis dere følte dere truffet, men når vi ser hvor det er smitte må vi poengtere det. Kjempebra om effekten av at vi tar det opp her er at studenter vaksinerer seg. Håper samme effekt på menn fra 25 til 39...

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.