To studenter får pris til minne om NTNU-ansatte Varshita

Begge ønsker å donere pengene til en veldedig organsisasjon.

Aleksander Sendrowicz og Anders Bø gikk begge ut med de beste karakterene på sitt kull. Nå får de prisen til minne om NTNU-ansatte Varshita Venkatesh som døde i 2020.
Publisert Sist oppdatert

Den nylig opprettede Varshitas hederspris skal deles ut til to studenter. Den gis til masterstudenter som har fullført sivilingeniør/masterstudiet produktutvikling og produksjon (PuP) ved institutt for maskinteknikk og produksjon. Den som går ut med det beste karaktersnittet får prisen.

Aleksander Sendrowicz får prisen for 2019 og Anders Bø får den for 2020. De vil begge motta en premie på 5000 kroner. Begge studentene sier at de ønsker å donere pengepremien til en veldedig organisasjon.

Sendrowicz tenker å donere premien til Rosa sløyfe, eller en lignende sak, men han må undersøke litt mer før han bestemmer seg for hvilken. Heller ikke Bø har helt bestemt seg for hvor pengene helst bør gis.

- Jeg tenker å bruke pengene til å støtte det samme som Varshita hadde omsorg for, nemlig veldedighet i India. Det ser jeg på som ekstra aktuelt nå når det er ekstra mye vanskeligheter der. Jeg har ikke fått undersøkt hvilken organisasjon det vil gå gjennom, sier han.

Hadde en stor effekt på de rundt seg

Varshita Venkatesh sammen med ektemannen Venkatesh Govindarajan. Både mannen og kollegaer var full av lovord da Universitetsavisa skrev sak om Varshita tidligere i år.

Varshita Venkateshs hederspris ble opprettet i 2020 til minne om Varshita som døde av brystkreft det året. Hun kom til Norge og NTNU sammen med sin ektemann Venkatesh Govindarajan, som da skulle begynne på en PhD. ved Institutt for vann- og miljøteknikk. Varshita engasjerte seg ved instituttet og NTNU, blant annet ved å gi språkkurs, opprette en kantine og hjelpe andre. Hun fikk seg også jobb ved NTNU selv og jobbet som konsultent ved insituttet. Da hun gikk bort i januar 2020 var hennes siste stilling ved NTNU førstekonsulent ved Avdeling for studieadministrasjon.

Les historien om Varshita her: Da Varshita kom til NTNU, ble ingenting helt som før.

Det var ektemannen Venkatesh Govindarajan som hadde ideen til prisen som ifølge statuttene gis fordi Varshita ville gi noe tilbake av sin lønn til studenter under utdanning. Det er han selv som årlig gjør overføringer til Institutt for maskinteknikk og produksjon til utdelingen av prisen.

Prisen er planlagt utdelt årlig i 20 år.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.