Snowden deltar

NTNU arrangerer vitenskapsfestival

I juni deltar Edward Snowden, Sting og flere andre artister og forskere på NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge.
Edvard Snowden kommer til neste års Big Challenge- festivalen sammen med blant andre medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb og Sting. 
        
            (Foto: Laura Poitras)

Edvard Snowden kommer til neste års Big Challenge- festivalen sammen med blant andre medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb og Sting.  Foto: Laura Poitras

Vitenskapsfestivalen The Big Challenge er en ny satsning fra NTNU og arrangeres 16.-19. juni 2019.

Festivalen kommer etter at NTNU arrangerte Starmus-festivalen i 2017. I år vedtok styret ved NTNU at man ikke ønsket å videreføre denne festivalen, men arrangere en egen vitenskapsfestival i stedet. Det er denne som nå annonseres medd navnet The Big Challenge, en tittel som harmonerer med universitetets profilkampanje.

UAs samleside om Starmus-festivalen

– Vi ønsker å lage en internasjonal vitenskapsfestival. Nå begynner vi å glede oss skikkelig. Neste år blir den første i rekken av flere i årene som kommer. Til å være nybegynnere synes vi at vi ligger godt an, sier Bjarne Foss, prorektor for forskning ved NTNU, i en pressemelding.

Konserter på Solsiden

Til festivalen kommer blant andre medisiner Ben Goldacre, futuristen Amy Webb og artisten Sting. Varsleren Edward Snowden deltar live via videolink.

Gjestene skal forklare, diskutere og utfordre seg selv og publikum på hvordan vi bør påvirke fremtiden - og hvordan fremtiden vil påvirke oss, ifølge pressemeldingen.

Solsiden i Trondheim skal brukes som konsertarena. Vitenskapsdelen av programmet skal i hovedsak foregå i Olavshallen.

Gode valg basert på vitenskap

– Vi ønsker at folk flest skal ta vitenskap inn i livet og hverdagen sin for å ta gode valg både for seg selv og samfunnet vi lever i, sier Foss.

NTNUs fagmiljø bidrar sterkt i hvem som skal inviteres til festivalen. I februar skal hele rekken av foredragsholdere være klar.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.