Ønsker å bygge om sentralbyggene og stripa

Dette er de prioriterte tomtene for nye NTNU Gløshaugen.
Kartet i rapporten fra NTNU og Statsbygg viser hvilke tomter Campusprosjektet nå ønsker å prioritere videre utvikling av. 
        
            (Foto: Skjermdump)

Kartet i rapporten fra NTNU og Statsbygg viser hvilke tomter Campusprosjektet nå ønsker å prioritere videre utvikling av.  Foto: Skjermdump

Mandag leverte NTNU og Statsbygg sin rapport om nytt campus til Kunnskapsdepartementet. Rapporten skal etter å ha blitt kvalitetssikret eksternt være beslutningsgrunnlaget for regjeringen når de skal avgjøre hvorvidt NTNU får bevilget midler til å starte planleggingen av nytt NTNU-campus for fullt.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Prioritert utbygging...

I rapporten trekkes spesielt to omtråder frem som prioriterte utbyggingstomter. Det er tomtene på nordsiden av Høgskoleveien ovenfor Studentersamfundet, et område som også er kjent som Grensen, og området mellom lokalene til Handelshøyskolen i Elgeseter Gate og Kjemiblokk 1.

I sistnevnte område er det tre tomter som er merket av. Den ene er parkeringsplassen bak Handelshøyskolen, de to resterende er mindre tomter i tilknytning til henholdsvis parkeringsplassen og Kjemiblokk 1.

I tillegg er også et område mellom Kjemiblokk 5 og Skiboli merket av som en prioritert utbyggingstomt. Det samme er også et område foran, og mellom, de to fløyene Elektro C og Elektro D. De to sistnevnte fløyene er sammen med Elektro B også merket av som prioriterte ombyggingstomter.

...og prioritert ombygging

Den samme statusen har også deler av hovedbygningen, Kjelhuset, begge Sentralbyggene med mellombygg, byggene som i dag brukes til Oppredning/gruvedrift og Kjemiblokk 5.

Når det gjelder den søndre enden av Stripa, Hangaren, er den delen av bygget merket både som en tomt for både prioritert ombygging og utbygging.

I tillegg er det også avmerket flere alternative tomter til både utbygging og ombygging. Disse tomtene inkluderer Elektro A og Gamle Elektro, IT-bygget, byggene hvor strømtekniske laboratorier, produktdesign, metallurgi og berg holder til, samt tre tomter helt i sør mellom byggene som i dag huser byggtekniske laboratorier og Driftssentralen i den ene enden og Strindveien i de to andre.

I tillegg er også en liten tomt sør for Handelshøyskolen, en tomt som i dag fungerer som passasje mellom Klæbuveien og Elgeseter Gate, merket som en alternativ tomt til utbygging og ombygging.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Historien om en knapp

Fredag før pinse varslet NTNU at «#MeToo-knappen» endelig var på plass. Den skulle egentlig vært klar innen 1. mai 2019. Og innen 1. oktober 2018.

Planlegger ny studentlandsby ved NTNU i Gjøvik

Planen er å bygge 170-190 studenthybler i Mustad Næringspark.

Nina Sandberg tar ikke gjenvalg

Utdanningspolitiker Nina Sandberg (Ap) vil slippe nye koster til fra høsten 2021.