NTNU ønsker ikke Honours-program etter mal fra Oslo

Prorektor Anne Borg frykter et slikt eliteprogram vil gå utover studentfrivilligheten. I Bergen ønsker de å innføre et elitestudium allerede fra 2021.
UiO har innført et nytt program med ti ekstra studiepoeng i året. Noe lignende er ikke planlagt ved NTNU. - Krav til flere studiepoeng vil kunne gå utover studentfrivilligheten, mener prorektor Anne Borg. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

UiO har innført et nytt program med ti ekstra studiepoeng i året. Noe lignende er ikke planlagt ved NTNU. - Krav til flere studiepoeng vil kunne gå utover studentfrivilligheten, mener prorektor Anne Borg.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Honours-programmet til Universitetet i Oslo (UiO) ble trukket frem av universitetet selv da opptakstallene for 2019 ble presentert i forrige uke.

- Jeg er spesielt fornøyd med at så mange godt kvalifiserte studenter ønsker seg til vårt nye bachelorprogram, honours-programmet, sa rektor Svein Stølen i en pressemelding i forbindelse med opptaket.

Programmet gir studenter mulighet til å velge fordypning innen realfag eller humaniora og er myntet på «særlig motiverte og ambisiøse studenter». Studentene må hvert år ta 10 studiepoeng mer enn normalt, og målet med studiet er at studentene skal få erfaring med å jobbe i tverrfaglige team.

I etterkant av at tallene fra Samordna opptak ble gjort offentlig har både Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet gått ut i Klassekampen og sagt seg skeptiske til satsningen, en satsning de frykter kan gå på bekostning av de øvrige studietilbudene.

Nå kan avisen også melde at Universitetet i Bergen (UiB) jobber med et program etter samme lest som UiO, et program som skal starte i 2021.

- Vi mener slike programmer er viktig for å utvikle den kompetansen som trengs for å løse fremtidens utfordringer, sier Oddrun Samdal, viserektor ved UiB til Klassekampen.

Ved NTNU på sin side vektlegges heller bredde enn spiss, og prorektor for utdanning Anne Borg er i tillegg bekymret for at et program med økt studiebelastning kan gå utover studentfrivilligheten.

- Vi er berømt for studentfrivilligheten. Det legges ned enormt mange dugnadstimer. Krav til flere studiepoeng vil kunne gå utover denne frivilligheten, noe jeg vet studente er opptatt av, sier prorektoren til Klassekampen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.