Bløff om sykepleiere i Nord

Nok en gang gir Nord feil informasjon om sin situasjon på Helgeland, denne gangen om sykepleierutdanningen.
Nesna er vedtatt nedlagt, noe som innebærer at også deltidsutdanninga i Sandnessjøen forsvinner. Raymond og Joar Lillevik reagerer på tallbruken: 
        
            (Foto: Hans Petter Sørensen)

Nesna er vedtatt nedlagt, noe som innebærer at også deltidsutdanninga i Sandnessjøen forsvinner. Raymond og Joar Lillevik reagerer på tallbruken:  Foto: Hans Petter Sørensen

Universitetet hevder i ulike media at økningen i antall studenter i Mo i Rana kompenserer for at det ikke lenger tilbys en deltidsutdanning i sykepleie i Sandnessjøen. Rektor Hanne Solheim og dekan for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, Trine Karlsen, påstår at «I år har vi tatt opp 70 nye sykepleierstudenter i Mo. Vi mer enn kompenserer for bortfallet ved at utdanningen i Sandnessjøen er avviklet.» (Khrono.no, 27.08. og Nord.no, 15.08.2019).

Altså 70 søkere. Sannheten er at i årene r fusjonen ble det tatt opp flere sykepleiestudenter på Helgeland enn hva som er tilfelle i tiden etter fusjonen i 2016, da Nesna gikk inn i Nord. Som kjent avsluttet Nord opptak av nye studenter i Sandnessjøen det året. Søknadstallene har faktisk ikke vært lavere på ti år (!). Dette er lett å dokumentere ut fra DBH (Database for høyere utdanning):


 
 

Kort sagt: Rektor og dekan driver altså med villedende markedsføring. Nedleggelsen av Sandnessjøen skaffer Helgeland 30-40 % færre sykepleiere. Dette gjør Nord til en bremsekloss for utviklingen av helsetilbudet på Helgeland.

Ikke rart Helgelandssykehuset og flere kommuner på Helgeland ikke lenger ønsker å samarbeide med Nord.  

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.