Styrevalg:

Nå haster det med å melde inn kandidater

Onsdag går fristen ut til å foreslå kandidater til styrevalget blant de midlertidig vitenskapelig ansatte. Meld inn kandidater nå, er valgkomiteens oppfordring.
- Grip muligheten! Dette er den mest spennende stillingen som midlertidig ansatt ved NTNU, sier styrerepresentant Ewa Morsund.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Grip muligheten! Dette er den mest spennende stillingen som midlertidig ansatt ved NTNU, sier styrerepresentant Ewa Morsund.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

I går hadde ikke valgkomiteen fått inn et eneste forslag til kandidater. I dag har de fanget opp at det noen forslag skal være på vei.

- Generelt er komiteen opptatt av å få inn nok kandidater til at det blir et reelt valg, og ønsker seg kandidater av begge kjønn, med erfaring og kompetanse fra NTNUs mangfoldige virksomhet, sier Kristin Wergeland Brekke i valgsekretariatet.

Selve styrevalget skjer i perioden 30.mars til 1. april. Fristen for å foreslå kandidater er altså 11. mars. Til tross for e-post til alle midlertidig vitenskapelig ansatte og informasjon på Innsida, har ikke responsen vært overveldende.

For å stille som kandidat, må du være ansatt i minst 50 prosent stilling og ha et ansettelsesforhold som dekker valgperioden 1. august til 30. juni. Et annet krav er at kandidatene må beherske norsk muntlig og skriftlig. 

Lokkemidlet er at et NTNU-styreverv gir erfaring som framtidige arbeidsgivere vil verdsette. Det følger også økonomisk kompensasjon med. Styrehonoratet kan dessuten omgjøres til lønn et par ekstra måneder. Styrehonoraret er 61 400 kroner i året i grunngodtgjøring. For deltakelse per heldagsmøte og seminardag får du 10 200 kroner. I løpet av året er det om lag 7 til 9 møter i året.

Stipendiater har rett til permisjon eller forlengelse uten lønn for medgått tid.

Forslag på kandidater må undertegnes av tre stemmeberettigede fra samme velgergruppe. Kandidatene bør bli spurt om de er villige til å stille til valg.

Forslag sendes til postmottak@ntnu.no senest 11. mars. Bruk forslagsarket som er lenket opp her. 

- Den mest spennende stillingen

Dagens representant for denne gruppa i NTNU-styret, Ewa Morsund, synes det er vemodig å gi seg, men overlater gjerne roret til en ny representant:

– Ved å stille til valg kjemper dere uten tvil om den mest spennende stillingen som midlertidig ansatt ved NTNU, og jeg håper flest mulig griper muligheten. Dere kommer ikke til å angre, sier hun i et intervju i Innsida. 

Hun forteller at du som styremedlem har reell innflytelse på egen hverdag og en stor mulighet til å gjøre den bedre for alle ansatte og studenter ved NTNU.

– Ett år har gått i rekordfart og jeg føler meg heldig som har fått vært med på denne reisen. Jeg tenker først og fremst på alt jeg har lært og fått være med på, for dette året har mildt sagt vært begivenhetsrikt og læringskurven har vært bratt, sier Ewa Morsund.

 Hun har blant annet vært med på både ansettelse av ny rektor, og en krevende arbeidsmiljøkonflikt.

– Hvis dere er i tvil eller har spørsmål om det å være styremedlem eller valget, så er det bare å ta kontakt, oppfordrer hun.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.