NTNU Kveld på Dokkhuset:
Åpent hus om ølets historie og gjær som gammelt "husdyr"
Tirsdag er det øl-kveld på Dokkhuset, der man kan få servert både øl, dets historie og svaret på om gjær er Norges eldste husdyr.
Om faddertida skal hadnle om vesentlig mer enn øl og festing så må NTNU ta et overordnet grep, skriver Arild Østrem (illustrasjonsfoto).
Heiko Junge/Scanpix
Årets siste foredrag i rekken NTNU Kveld går av stabelen 29. november. Tema for kvelden er ølets historie. Både historien og vitenskapen bak ølproduksjon formidles av sjefingeniør, hjemmebrygger og øldommer Anders Christensen og professor i bioteknologi Per Bruheim.
I teaseren fra arrangør NTNU Vitenskapsmuseet heter det at få ting påvirker øl mer enn gjær. De som tropper opp på Dokkhuset får høre om mange hundre år gamle gjærstammer gjenfunnet på Vestlandet, som kanskje stammer helt tilbake fra Vikingtida. Dette er importerte stammer med keltisk og tysk kulturarv. Kaféen er åpen, og det er et rikholdig utvalg øl i baren.
Arrangementet strømmes her.