Kunstakademiet:

Har mottatt varsler om graverende forhold

Likestillingsrådgiveren ved NTNU har mottatt henvendelser om trakassering av studenter ved Kunstakademiet i Trondheim.

Svandis Benediktsdottir, likestillingsrådgiver ved NTNU, forteller om graverende forhold som strekker seg mange år tilbake i tid.
Svandis Benediktsdottir, likestillingsrådgiver ved NTNU, forteller om graverende forhold som strekker seg mange år tilbake i tid.
Publisert Sist oppdatert

Studenter ved Kunstakademiet i Trondheim har i flere år kommet med varsler om graverende forhold ved instituttet, forteller likestillingsrådgiver Svandis Benediktsdottir til Adresseavisen.

- Det er ulike former for ignorering, manglende medvirkning og inkludering fra ledelsen til ansatte. Jeg har også fått henvendelser om trakassering av studenter. Det strekker seg mange år tilbake i tid, og det har eskalert de siste årene, sier hun til avisen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Dette bekrefter organisasjonsdirektør Ida Munkeby i samme artikkel.

- Det har vært utfordringer over noen år, og det er blitt gjort forsøk på å løse ting. Nå settes det i gang etter arbeidsmiljøprosjekt med en styringsgruppe. Det blir gjort en intern kartlegging med de ansatte som bedriftshelsetjenesten skal stå for, sier hun til avisen.

Fra før av er det kjent at studentene har uttrykt seg sterkt kritiske til måten instituttet drives på.

De har blant annet vist til at det mangler studieplaner, at det er emner uten pensumlister og at studenter blir overlatt til seg selv.

Det var ArtScene som først omtalte saken i mai.

Powered by Labrador CMS