NTNU stenger campusene i Trondheim

NTNUs sentrale beredskapsledelse har bestemt at campusene i Trondheim blir stengt fra og med fredag.

Det blir stille på campusene i Trondheim igjen. Her fra én av dem, Gløshaugen.
Det blir stille på campusene i Trondheim igjen. Her fra én av dem, Gløshaugen.
Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert kl. 23.30. UA meldte først at campusene stenges torsdag, dette er nå rettet til fredag.

Dette innebærer heldigital undervisning. Studentene kan ikke bruke lesesaler eller ha undervisning på campus. I en kort tøværsperiode kunne studentene oppholde seg på universitetsområdet og det var anledning til å ha forelesninger for inntil 50 studenter. Også de ansatte i Trondheim må stort sett jobbe hjemmefra.

Det gis unntak for enkelte emner med ferdighetstrening, lab-øvelser og praksis, der studentene kan få forsinkelser i utdanning uten fysisk undervisning.

Torsdag melder NTNU at unntaket også gjelder mastergradsstudenter som får lov til å bruke sine arbeidsplasser på campus «dersom dette er avgjørende for studieprogresjonen».

Forutsetningene for å få bruke plassen er ifølge NTNU at du til enhver tid holder to meter avstand til andre, i tillegg til at du følger de grunnleggende smitteverntiltakene: Hold deg hjemme når du har symptomer, ha god håndhygiene, bruk munnbind der det er trengsel.

NTNU minner også om at en plikter å registrere seg i innsjekkingssystemet når en oppholder seg på campus.

Undervisninga torsdag går som normalt. Ålesund og Gjøvik er ikke berørt av disse endringene.

De første signalene om endring kom med ny forskrift og nye tiltak fra Trondheim kommune onsdag. Da vedtok Formannskapet flere innskjerpinger som blant annet gjaldt høyere utdanning, men uten videre spesifisering. Nå følger altså NTNU opp med å stenge de ulike campusene i byen.

Campusene stenges fra og med fredag morgen med varighet fram til 17. februar.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.