Bjørn Haugstad er ny NTNU-direktør

– Han har stor gjennomføringskraft, sier rektor Anne Borg om den påtroppende direktøren for organisasjon og infrastruktur ved NTNU.

Da er det endelig bekreftet: Bjørn Haugstad blir ny toppdirektør ved NTNU
Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert kl. 21.30 med oppysning om at Haugstad vil bo i Oslo og pendle til Trondheim.

Under styremøtet ved NTNU torsdag ble den endelige avgjørelsen tatt: Bjørn Haugstad får stillingen som ny direktør for organisasjon og infrastruktur.

UA har tidligere skrevet at Haugstad var innstilt til jobben. Da ville han ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst.

Haugstad er i dag ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet.

— Meningsfylt jobb

– Jeg har hatt en form for tilknytning til NTNU siden 1991. Nå får jeg anledning til å være med å videreutvikle NTNU som et ledende europeisk universitet trygt forankret i et bredt samfunnsansvar. En mer meningsfylt jobb enn det kan jeg knapt tenke meg, sier Bjørn Haugstad.

- Jeg ser veldig fram til å få Bjørn Haugstad med på laget. Han har en inngående kjennskap til sektoren, noe som er svært verdifullt i denne stillingen, og en erfaringsbakgrunn som er særdeles relevant. Jeg er overbevist om at han også har den gjennomføringskraften som trengs for å drive de store administrative utviklingsprosessene vi står overfor, sier rektor Anne Borg.

Sentral i strukturreformen

52-åringen er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU i 1998. Han har doktorgrad fra Universitetet i Oxford, med en avhandling om strategirealisering i kunnskapsintensive organisasjoner. Han har blant annet vært forskningsleder for innovasjon og virksomhetsutvikling ved SINTEF Teknologi og samfunn og forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo. Haugstad har i to perioder vært statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet (nå Kunnskapsdepartementet), og har siden 2018 vært ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet.

Som statssekretær for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var han sentral i den såkalte strukturreformen, som blant annet resulterte i fusjonen mellom NTNU og høgskolene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund fra 2016.

Blir pendler

På NTNUs styremøte torsdag spurte UA rektor Anne Borg om Haugstad flytter til Trondheim, eller blir boende i Oslo. Da svarte hun at han skal pendle, men vil ha Trondheim som arbeidssted mandag til fredag, med unntak av møtevirksomhet andre steder.

Til Adresseavisen sier den nyansatte direktøren:

- Jeg skal pendle. Jeg bor i Oslo med kone og barn. Det å flytte har ikke vært aktuelt, men dette er en jobb som krever at jeg er til stede. Det er ikke en jobb som kan gjøres via fjernarbeid, sier Haugstad.

Tiltrer i februar 2022

Stillingen som direktør for organisasjon og infrastruktur erstatter dagens stillinger som organisasjonsdirektør og økonomi- og eiendomsdirektør. Det er ventet at den nye direktøren tiltrer i løpet av februar neste år.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.