Utsetter ytterligere eksamener, stadig flere står i fare

NTNU-direktør Haugstad regner med at det vil bli rapportert inn flere tilfeller de kommende dagene.

Samtlige nye avlysninger er på Institutt for læreutdanning. Her ved en tidligere tilstedning på Kalvskinnet.
Publisert Sist oppdatert

Universitetsavisa meldte mandag at eksamener utsettes på grunn av streiken. Nå utsettes enda flere. 

I tillegg til de allerede omtalte emnene på fysioterapi og fleksibel praktisk pedagogisk utdanning, utsettes nå enda et PPU-emne, samt et emne på grunnskolelærerutdanningen. Det utsettes også en eksamen innen videreutdanning i spesialpedagogikk.

Samtlige er muntlige eller praktiske eksamener.

- Vi ser at ringvirkningene av streiken vil merkes i stadig større grad mot slutten av eksamensperioden. Per nå vet vi at vi i morgen vil måtte avlyse eksamen i ytterligere fem emner, som har eksamensdato 31.mai. Dette rammer totalt 196 studenter, skriver NTNUs direktør for organisasjon og infrastruktur, Bjørn Haugstad i en epost til Universitetsavisa.

Fakta

Dette er emnene som er bekreftet utsatt

    Alle emnene er ved Fakultet for medisin og helsevitenskap eller Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

  • MH - FYST1108 – 71 studenter berørt (muntlig eksamen)
  • SU - PPU4410 – 44 studenter (muntlig)
  • SU - PPU4110 – 50 studenter (muntlig og praktisk)
  • SU - SKOLE6026 – 17 studenter (muntlig)
  • SU - MGLU4115 – 143 studenter (muntlig)

Khrono omtalte tidligere disse ytterligere avlysningene.

Det betyr at i alt 325 studenter er påvirket av streikeavlysningene.

Over 500 kan påvirkes av avlysninger

Haugstad opplyser at flere emner kan påvirkes framover.

- I juni har vi foreløpig fått meldt inn 15 emner til som kan bli avlyst, med totalt 528 studenter som blir berørt i ulik grad. Noen vil for eksempel ikke få gjennomført muntlig forsvar av bacheloroppgave. Vi regner med at fakultetene våre vil rapportere inn flere avlysninger de nærmeste dagene. 

Haugstad slår fast at studenter skal forberede seg til eksamen som vanlig, med mindre de får annen beskjed. Han legger til at sett i lys av at NTNU til sammen skal avholde ca. 110.000 eksamener i vår, er det så langt få som er avlyst.

- Samtidig vil jeg understreke at NTNU følger regelverket ved streik. Det betyr at vi ikke endrer dato eller vurderingsform for å få gjennomført eksamen. Hvis nøkkelpersoner blir tatt ut i streik og det ikke er faglig eller driftsmessig forsvarlig å gjennomføre, så vil eksamen bli utsatt, skriver Haugstad

Skiller mellom avlyst og utsatt

I sammenheng med streiken har NTNU nå opprettet en infoside for studenter. Der redegjør universitetet blant annet for forskjellen mellom avlysning og utsettelse.

«Ved en avlyst eksamen vil det ikke bli gitt noen mulighet før neste ordinære eksamen. Dersom eksamenen avlyses, må du forholde deg til informasjonen du får fra ditt fakultet/institutt. Ved utsatt eksamen vil ditt institutt informere deg om dato for ny eksamen når det er klart», skriver NTNU.

Selv om Haugstad sier avlyst i denne sammenhengen får UA presisert i en e-post at utgangspunktet er at eksamenene blir utsatt, og skal gjennomføres senere når streiken er over. Det antas også at instituttene ikke kan svare på når og hvor dette blir før streiken er over og faglærerne er tilbake på jobb.

Åpner for betinget opptak

Universitetet åpner også for muligheten for betinget opptak for de som ikke får fullført bachelor på grunn av streiken og skal begynne på master.

Dette vil først vurderes om streiken blir omfattende og langvarig. Det vil i så fall være en sak som må forberedes til styret ved NTNU og deretter fattes et rektorvedtak som gir midlertidig anledning til dette.

Følg UA på Facebook og Instagram.