Over halvparten mistenkt for juks

I alt 33 av 55 masterstudenter ble mistenkt for juks da de tok eksamen i atferdsvitenskap ved Oslomet.

Studentene på atferdsvitenskap reagerer kraftig på at en stor andel av masterkullet ble mistenkt for juks.
Publisert

Hjemmeeksamenen foregikk 18. februar i år. En måned seinere fikk eksamenskullet beskjed fra universitetet om at sensuren var utsatt fordi så mange som 33 av dem var mistenkt for juks, skriver VG.

Mange av studentene reagerer sterkt på at de er mistenkt for juks på eksamen. De mener de fikk muntlig informasjon som var egnet til å misforstå. Dette gjaldt blant annet regler for kreditering av eget arbeid. De hevder at minst en av eksamensoppgavene var svært lik en tidligere innlevering som de hadde. Mange brukte dette materialet med varierende bruk av kilde.

Nina Waaler, prorektor ved Oslomet, sier at saken dreier seg om selvplagiering og sier følgende til VG om kritikken fra flere studenter:

– Omlegging fra skoleeksamen til hjemmeeksamen på grunn av Covid 19 har avdekket et behov for tydeligere informasjon om hvordan studentene skal referere til eget arbeid. Fakultetet har i etterkant av denne saken utarbeidet en veiledning for dette. Veiledningen er formidlet til alle studenter på studieprogrammet, sier hun.

Etter reaksjoner fra studenttillitsvalgte og kritikk fra studentene, har 33 studenter fått en skriftlig advarsel.

- Andre mulige reaksjoner er for eksempel nedsatt karakter eller annullering av eksamen, sier prorektor Waaler til avisa.

LES MER I VGS ARTIKKEL: Over halvparten av studentene på masterkullet ble mistenkt for eksamensfusk

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.