sit-styret

Dette er studentene som skal styre samskipnaden

Ellinor B.A. Lindström og Torstein W. Opsahl ble valgt inn i Sit-styret for to år. Der skal de ta beslutninger som påvirker studentenes velferd.

Fra venstre: Annika B.V. Taule (første vara), Torstein W. Opsahl (styret), Ellinor B.A. Lindstrøm (styret) og Theodor Dolash (andre vara).
Fra venstre: Annika B.V. Taule (første vara), Torstein W. Opsahl (styret), Ellinor B.A. Lindstrøm (styret) og Theodor Dolash (andre vara).
Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld ble det gjennomført valg av nye studentrepresentanter til styret i Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit). Ellinor B.A. Lindström og Torstein W. Opsahl ble valgt inn i styret for to år. Annika B.V. Taule og Theodor Dolash ble valgt som henholdsvis første og andre vara for ett år.

De tar over fra 1. april, og da går Jørgen Sunnvoll og Karen Mjør ut av styret.

Bærekraft og studentinnovasjon

Lindström studerer nanoteknologi og er for øyeblikket på utveksling i Frankrike og stilte dermed digitalt.

- Det er virkelig utrolig stas å få tilliten til å være fast representant i Sit-styret, og det var en skikkelig kul opplevelse å stille sammen med så mange engasjerte og reflekterte medstudenter, skriver Lindström til UA.

Hun legger til at hun gleder seg masse, og er spent på hva de kan få til.

- Jeg har skikkelig høye ambisjoner på vegne av Sit når det kommer til å forebygge ensomhet og psykisk uhelse. I tillegg til bærekraft i alle virksomhetsområder, studentinnovasjon i virksomhetsutviklingen og mye mer, mener Lindström.

Viktig å finne alternativer for Sit i campusprosjekt

Torstein Wiiger Opsahl istemmer skryten til sine medkandidater.

- Det er veldig kult og spennede å bli valgt inn. Det var veldig flinke kandidater til valg, så det betyr mye å få gitt den tillitten.

Framover er han opptatt av at Sit tør å utvikle seg med tiden.

- Med tanke på de to neste årene tror jeg det blir veldig viktig å finne alternativer for Sit i lys av campusprosjektet i Trondheim. Samt at man må lage en god strategi for hvordan Sit skal fylle ut og bygge oppunder tilbudene i frivilligheten, det offentlige og hos utdanningsinstutisjonene, skriver han til Universitetsavisa.

Alltid noen med erfaring

Hvert år velges det inn to studenter til en toårsperiode, og to varaer for en ettårsperiode. Altså er det alltid to studenter i styret som har erfaring med å være en del av styret i Sit. I styret sitter det 8 personer, og 4 av disse er valgt av studentene - da inkludert styreleder og nestleder.

Det er Velferdstinget som gjennomfører valget. De velger ikke hvem som skal være styreleder og nestleder, det vil bli avgjort på Sits generalforsamling fredag 17.mars. Per i dag er det Jørgen Sunnvoll som sitter som styreleder.

Begge de to som ble valgt til faste plasser i styret har bakgrunn fra Velferdstinget. Lindström som tidligere leder. Opsahl som representant.