Reagerer på melding om å rette oppgaver i sommer

Institutt for lærerutdanning reklamerer med enkel digital retting av oppgaver i sommer. - Uheldig, sier Forskerforbundet ved NTNU.

Styreleder Patric Wallin i Forskerforbundet ved NTNU mener det er uheldig at Institutt for lærerutdanning har lagt ut en melding som går langt i å antyde at ansatte forventes å rette oppgaver også i ferien.
Publisert

«Om du skal på hytta, på cruise eller tilbringe sommeren på stranda - hva med å ta med deg rettebunken digitalt i rumpetaska?»

Slik starter en melding lagt ut av Institutt for lærerutdanning på NTNUs intranett. Meldingen reklamerer for et par nye nettbrett instituttet har gått til innkjøp av som ifølge instituttet skal være bedre å bruke enn vanlige lesebrett. I tillegg nevnes også den beste applikasjonen for å rette oppgaver på tradisjonelle nettbrett for deg som «ikke vil dra med deg en ekstra teknisk dupeditt utover iPaden din».

«Ta med rettebunken inn i framtiden - rett digitalt i sommer!» avsluttes meldingen.

- Ikke tenkt gjennom hvilke signaler de sender

- Det er noe med kommunikasjonen her. De sier ikke rett ut at ansatte skal jobbe i ferien, men antyder mye, og det synes jeg ikke er helt heldig, sier Patric Wallin, styreleder i Forskerforbundet ved NTNU.

- Jeg tror ikke de har tenkt godt nok gjennom hvilke signaler de sender. Ferie er ferie, og det har vi et ganske sterkt lovverk på i Norge. Dette er definitivt noe Forskerforbundet vil vurdere å ta opp i neste møte i Lokalt samarbeidsutvalg på fakultet.

Han understreker at han synes det er fint at instituttet låner ut slike brett, og ser tilfeller hvor det vil være nyttig, men:

- Det å koble dette til sommer og ferie synes jeg er uheldig.

- Ikke intensjonen at folk skal jobbe i ferien

- Dette er bare en litt uheldig melding, tenkt humoristisk, og jeg ser at den kan forstås som at det forventes at arbeid gjøres i ferien, men det vil jeg understreke at vi ikke forventer, sier instituttleder Ingfrid Thowsen ved Institutt for lærerutdanning.

- Med tilbakemeldingene vi har fått har vi valgt å fjerne meldingen fra Innsida.