horisont europa

Bare ni universiteter i Europa er bedre enn NTNU på å hente penger herfra

Sintef troner øverst blant norske institusjoner i helhet, men blant universitetene er NTNU blant de ti beste i Europa.

Tor Grande kan si seg fornøyd med at NTNU nå er et av Europas ti beste universiteter på å hente penger fra Horisont Europa.
Tor Grande kan si seg fornøyd med at NTNU nå er et av Europas ti beste universiteter på å hente penger fra Horisont Europa.
Publisert

EUs niende rammeprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa, startet opp 1. januar 2021 med et foreslått totalbudsjett på 95,5 milliarder euro.

Her søker universiteter og forskningsinstitusjoner midler og ambisjonen har vært å hente stadig mer penger hjem til Norge. Med 542 millioner euro, er Norge best i Norden her. Blant europeiske universiteter er NTNU blant de ti beste på å hente midlene.

Det var Khrono som først omtalte saken.

Det er forskningsinstituttet Sintef og NTNU som lykkes best i Norge på å hente midler. Sintef er foran med en god margin, etter å ha sikret seg over 80 millioner euro.

Med godt over 46 millioner euro, er NTNU dog best blant de norske universitetene og tiende best blant alle de europeiske. UiO er femtende best i Europa litt over 44 millioner. TU Delft er best blant universitetene, med mer enn 93 millioner.

For bare noen måneder siden var NTNU godt utenfor de ti beste.

- Det er ikke tilfeldig, det har over tid vært jobba strategisk med å lykkes bedre i Horisont Europa. Vi er jo også litt spesielle som institusjon, vi lykkes ikke bare på én arena, men i alle de tre pilarene, sier han til Khrono, med henvisning til de tre søylene i EUs rammeprogram.

De tre søylene er fremragende vitenskap, globale utfordringer og konkurransedyktig næringsliv og innovativt Europa.