Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.
Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Dette blir snart avløst av Horisont Europa.  
        
            (Foto: Thijs ter Haar/Wikimedia Commons)

Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Dette blir snart avløst av Horisont Europa.   Foto: Thijs ter Haar/Wikimedia Commons

- Forskningsrådet og Innovasjon Norge skal sammen legge til rette for at vi får utnyttet de mulighetene som ligger i Horisont Europa på en best mulig måte, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i ei pressemelding.

Forgjengeren Horisont 2020 kunne rutte med nær 73 milliarder euro, mens det er forventninger om at Horisont Europa vil sitte på en enda større pengesekk.  

Regjeringa har ennå ikke bestemt om de skal delta i EUs forskningsprogram Horisont Europa, men gjør nå praktiske forberedelser slik at Norge kan søke om midler.

- Når vi deltar i det europeiske forsknings- og innovasjonssamarbeidet får norske forskere og bedrifter tilgang til verdensledende miljøer, kunnskap og infrastruktur. Forskningsrådet og Innovasjon Norge skal sammen legge til rette for at vi får utnyttet de mulighetene som ligger i Horisont Europa på en best mulig måte, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i pressemeldinga.

Ifølge samme melding vil Forskningsrådet og Innovasjon Norge være hovedaktørene i det nasjonale støtteapparatet for Horisont Europa. De to skal samarbeide om å følge opp de fleste av områdene i Horisont Europa. I tillegg vil Norsk Romsenter, Investinor og Diku få medansvar på utvalgte områder.

Så langt har Norge hentet hjem om lag 9 milliarder kroner gjennom EUs Horisont 2020. Når Horisont 2020 er ferdig, har Norge bidratt med 18 milliarder kroner til programmet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.