Sinne mot NTNU på Twitter

Mistet vitnemålene i Gjerdrum-raset - fikk avslag fra NTNU da hun ba om duplikat. Prorektor lover at NTNU nå skal løse saken på best mulig måte.

På Twitter oppfordrer mange NTNU til å ordne opp i situasjonen.
På Twitter oppfordrer mange NTNU til å ordne opp i situasjonen.
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert med svar fra prorektor Marit Reitan.

Kristin Hellesø-Knutsen var blant dem som mistet hus og alt av eiendeler i Gjerdrum-raset i romjula. I et innlegg på Twitter forteller hun nå at da hun ba NTNU om et duplikat av vitnemålet fra hovedfag, fikk hun avslag. Til forskjell hadde Universitetet i Stavanger sendt kopi av doktorgradsdiplomet med en gang.

Til Khrono sier Hellesø-Knutsen at «det er trist nok å ha mistet originalene med segl i fløyelsmappe, så ikke engang duplikater kan erstatte det».

- Det er ikke sikkert det er så åpenbart for andre, men vitnemål fra doktorgrad og kanskje også hovedfag er sånn folk rammer inn og henger på veggen. Det blir ikke helt det samme med en kopiert stensil, skriver Hellesø-Knutsen til Khrono.

På Twitter svarer prorektor Marit Reitan at hun nå har vært i kontakt med Hellesø-Knudsen.

- NTNU løser nå dette på beste mulig måte, skriver hun der.

Til Universitetsavisa skriver Reitan at hun i dag har snakket med Hellesø-Knutsen på telefon for å forklare saken, og at de har blitt enige om hvordan dette skal løses fra NTNUs side.

- Det er viktig for meg å understreke at jeg har stor sympati med Kristin Hellesø-Knutsen og medfølelse med det som har skjedd med henne. Jeg har også forståelse for behovet for å gjenskape livet fra før rasetm skriver Reitan.

Mange rekagerte på Twitter

Mange har reagert på Hellesø-Knudsens historie på Twitter, deriblant stortingsrepresentantene Mathilde Tybring-Gjedde og Nina Sandberg, og NTNU-professor Kristin Melum Eide, som også er medlem i NTNUs styre. Sistnevnte tagget også både rektor Anne Borg og organisasjonsdirektør Ida Munkeby og skrev at «Nei nei nei, dette vil vi ikke være bekjent av, vel?! Dette årnær sæ, sant? Jeg mener, det er restriktiv, og så er det sunn fornuft og skjønn, sant?!»

Andre i kommentarfeltet kaller blant annet situasjonen en "tøvete praksis", "latterlig" og "helt på trynet". Flere oppfordrer også NTNU til å sende Hellesø-Knudsen et duplikat snarest mulig.

En gledestrålende Kristin Melum Eide hadde følgende å si da Reitan meldte at en løsning nå er på vei:

«Dette er så bra! Det er ikke lang vei fra en person til den neste, her i Norge. Jippi for en grei og snarlig løsning!»

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS