Gjøviks nye viserektor får overskudd av å spille i korps

- Denne jobben var litt for spennende til ikke å søke, sier Gro Kvanli Dæhlin, som blir viserektor i Gjøvik fra august.

Gro Kvanli Dæhlin har tidligere vært prorektor ved Høgskolen i Gjøvik. Nå rykker hun opp og blir viserektor de neste fire årene.
Publisert Sist oppdatert

56-åringen er opprinnelig fra Mo i Rana, og var innom Trondheim som student fram til hun flyttet til Gjøvik. I dag jobber hun som seniorrådgiver i rektors stab. Før det var hun i to perioder konstituert som avdelingsleder ved Avdeling for utdanningskvalitet og ukependlet til Trondheim. At hun kjenner NTNU i Trondheim godt, ser hun på som en stor fordel. Etter ett år i byen fikk hun nye nettverk og kjenner organisasjonen godt, forteller hun.

Dæhlin har cand.scient.-grad i cellebiologi og har jobbet i universitets- og høyskolesektoren siden 1992.

LES OGSÅ: Dæhlin blir ny viserektor ved NTNU Gjøvik

- Hvordan er det å overta stafettpinnen etter dagens viserektor Jørn Wroldsen?

- Det er store sko å fylle, han har hatt jobben i mange år, har gjort en svært god jobb og har åpnet mange dører i regionen. Jeg må gjøre det på min måte, men mye er lagt godt til rette når jeg overtar. Jeg var også prorektor ved Høgskolen i Gjøvik fram til fusjonstidspunktet. Å få formet høyskolen i ei slik stilling, var spennende og gjorde at jeg søkte på viserektorstillingen da muligheten åpnet seg, sier Dæhlin.

Noen stor tiltredelsestale ønsker hun ikke å komme med nå. Hun starter ikke i jobben før 1. august. Når hun tiltrer, vil det ligge mange planer på bordet som må følges opp. Det gjelder blant annet utviklingsplanen som gjelder ut 2025 og en egen campusplan.

- Man er rektors forlengede arm ut i regionen. Viserektor må ta regionale hensyn og samtidig tenke ett NTNU hele tida. Ikke minst er det viktig at studentene har et godt læringsmiljø, god studievelferd i en god studieby, sier hun.

Kalstad tilbudt jobben først

Nå har det vært litt fram og tilbake med denne viserektorstillinga i Gjøvik. Dæhlin var innstilt som nummer to. Den som ble tilbudt jobben først, var Nils Kalstad. Han fikk også ny tillit som instituttleder, og valgte i stedet å ta sistnevnte lederjobb.

- Hvordan ser du på å bli foretrukket som nummer to?

- NTNU har kjørt en åpen og ryddig prosess og holdt meg informert underveis. Jeg opplever at jeg hele veien har vært godt kvalifisert. At det ble slik er helt greit for meg, Så lenge man er innstilt, er man godt nok kvalifisert for jobben, sier Dæhlin.

Gro Kvanli Dæhlin er gift og har to voksne barn. På fritida spiller hun klarinett i korps og er leder av Gjøvik Bykorps.

- Jeg tror det er viktig å opprettholde fritidsaktiviteter og det sosiale livet, også som viserektor. Det er summen av slike ting, som gjør at jeg har det bra og som gir overskudd, sier hun.

Noe større feiring av den påtroppende viserektoren er det foreløpig ikke snakk om. Det setter koronaen en stopper for. Når hun nå er ansatt, vil hun bruke tida til å områ seg og være mest mulig forberedt til å overta sjefsstolen fra 1. august.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.