Tre vinnere av Studentbuddy-prisen

Studentforeninger i Trondheim, Gjøvik og Ålesund får 30 000 kroner hver til å fortsette arbeidet.

Tre ulike foreninger i tre ulike byer fikk prisen. Mentorordningen ved IV-fakultetet, linjeforeningen Sekstanten i Ålesung og turgruppa i Gjøvik.
Tre ulike foreninger i tre ulike byer fikk prisen. Mentorordningen ved IV-fakultetet, linjeforeningen Sekstanten i Ålesung og turgruppa i Gjøvik.
Publisert

I år får tre studentforeninger Studentbuddy-prisen. En i Trondheim, en i Gjøvik og en i Ålesund. Det tre er Sekstanten linjeforening i Ålesund, Turgruppa ved linjeforeningen FRESK i Gjøvik og studentmentororningen ved fakultet for ingeniørvitenskap i Trondheim.

Det melder NTNUs internkanal Innsida.

Prisen deles ut til miljø, grupper eller foreninger tilknyttet NTNU som har gjort arbeid med å forebygge ensomhet blant studentene og skaper trivsel, tilhørighet og fellesskap.

Les også fra 2020: Linjeforeningene kåret til årets studentbuddy.

I år får de tre vinnerne 30 000 kroner hver som deles ut av prorektor for utdanning, Marit Reitan utenfor Hovedbygget på Gløshaugen 11. mai.

Har samarbeidet med mange linjeforeninger

- Dette var overraskende, men veldig kjekt sier Sekstanten-leder Kristian Remøy-Bakke til NTNU nyheter.

Sekstanten er linjeforeningen for nautikkstudentene i Ålesund. De har fått til et godt samarbeid med andre foreninger på campus, i tillegg til å gjennomføre mange forskjellige arrangementer.

- Vi ser at Sekstanten har jobbet for å inkludere studenter også utenfor studieprogrammet for nautikk, forteller Harald Godø Gjerdahl ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk.

- De hjelper andre foreninger med organisasjonsbygging ved å være åpen og deler sine erfaringer og ideer, konkluderer han.

Vil gi god start til nye studenter

Studentmentorordningen ved IV-fakultetet i Trondheim startet som en pilot høsten 2020, med et ønske om å lage et godt mottak av nye studenter.

- Oppstarten har så mye å si for nye studenter. Ved å skape trygge relasjoner og rammer forye studenter, hjelper vi dem med å finne sin plass i et studentfellesskap i en ny by, sier Anders Buhaug, seksjonssjef ved Fakultet for ingeniørvitenskap til NTNU nyheter.

Turtilbud til Gjøvik-studentene

Turgruppa i Gjøvik er et samarbeid mellom FRESK - Linjeforeningen for helsefag ved NTNU i Gjøvik og Sit. Det er et lavterksel turtilbud for alle studenter i Gjøvik.

– Det vises at turgruppa blir lagt merke til, og dette er utrolig bra siden det er et godt tilbud for alle studenter på NTNU og Fagskolen i Gjøvik. Prisen gir oss muligheten til å fortsette utviklingen av Turgruppa, sier leder for turgruppa, Oscar Mørch Rogstad i en NTNU nyheter-artikkel.