NTNU Student Investor Day 2023

NTNU-gründere viste fram forretningsidéer til næringslivet

40 investorer besøkte fredag NTNUs innovasjonshub, Gruva, for å se hva innovasjonsmiljø på NTNU har å by på.

Bedriften Naya vant en deltakelse i arrangementets samarbeidspartner 6AM sitt akseleratorprogram til en verdi av 120.000 kroner. Fra venstre nede: Ingeborg Bogen (Data security), Mille Marie Isaksen (Business strategist), Eirin Fossberg (CEO), Victoria Jenserud (COO). Fra venstre oppe er det; Viktor Tingstad (Financial manager) og Nora Antonsen (Project Manager).
Publisert Sist oppdatert

Arrangementet ble åpnet av prorektor for nyskaping ved NTNU, Toril Nagelhus Hernes, og et innlegg fra den nylanserte fellessatsingen for innovasjon, StartupTRD.

Videre fikk de ti studentdrevne oppstartsbedriftene 10 minutter på seg til å til å fortelle om deres forretningsidé, og hvorfor de er verdt å satses på foran investorene som hadde tatt turen til NTNU.

Bratt læringskurve

For enkelte av oppstartsbedriftene var dette deres første ordentlige mulighet til å presentere bedriften sin for investorer, og læringskurven var bratt.

Blant de inviterte investorene var kjente aktører som Bring Ventures og Equinor Ventur. Nye investeringsfond som GNIST Capital var også med.

Det er tredje gang NTNU inviterer investorer til campus Gløshaugen for å vise fram hva innovasjonsmiljøet på NTNU har å by på.

Etter presentasjonen ble det arrangert Speed-dating mellom oppstartsbedriftene og investorene.

Delte ut priser

NTNU og Sparebank 1 SMN delte ut prisen «Beste forretningsidé» og «Bærekraftsprisen», med en samlet verdi på 150.000 kroner. Vinnerne ble stemt fram av alle deltakende investorer, og en egen bærekraftsjury.

Prisen «Beste forretningsidé» gikk til bedriften Kelpinor, som mottok 100 000 kroner for å jobbe videre med utvikling og kommersialisering av idéen.

Hermann Schips fra Kelpinor mottok prisen for beste forretningsidé. Her sammen med Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN.

Bærekraftsprisen ble tildelt Arctic Protein , som fikk 50 000 kroner.

- Det å få slike bemerkninger her i dag betyr at vi kan gå fra en visjon, til å kunne bevise for markedet at vi har en god løsning. Det betyr egentlig alt, sier Elder Sandanger, teknologidirektør i Arctic Protein.

Samarbeidspartner 6AM Accelerator delte også ut en pris til en av deltagerne i sitt bedriftsakseleratorprogram til en verdi av 120.000 NOK. Selskapet Naya mottok denne prisen.

Bærekraftsprisen gikk til Arctic Protein. Fra venstre: Eldar Sandanger, Jens Nygaard, Torjus Ødegård og Eirik Kristoffer Myking sammen med prorektor for innovasjon Toril Nagelhus Hernes.

Pris til lokale talenter

Det var ikke bare oppstartsbedrifter som ble gjort ære på under arrangementet, men også personer som har utmerket seg innen kategorien samfunn, innovasjon og entreprenørskap ble trukket fram gjennom Sparebank 1 SMN sine talentstipend.

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte fram, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål. Vinnerne av talentstipendet, som mottar 50.000 NOK hver er følgende:

Christian Hallvard Dahl Nilsen (28)

Daniel Hansen (25)

David Phan (23)

Eirin Fossberg (25)

Henriette Einevoll Husby (25)

Sander Haukdal Larsen (26)

Patrick Gimmesta Emblem (29)

Heidi Grande (27)