Flere søkere enn studieplasser på Nesna

118 søkere kjemper om 100 studieplasser når Nesna på nytt drar igang maskineriet til høsten.

Det har vært et voldsomt engasjement for å beholde lærerutdanningen på Nesna. Arkivbilde.
Publisert

118 søkere ønsker seg til grunnskolelærer- og barnehagelærerutdanningene på Nesna til høsten. Det viser tall fra Samordna opptak.

- Tatt i betraktning den raske prosessen vi har vært gjennom med reetablering av studiene på Nesna, er vi relativt fornøyd med disse søkertallene, sier prorektor Levi Gårseth-Nesbakk ved Nord universitet i en pressemelding fra universitetet.

Til Rana Blad sier rektor Hanne Solheim Hansen at dette er gode tall, og at det er gjort en solid jobb for å rekruttere søkere.

- Nå blir det spennende å se hva vi kan få til med utviklingsprosjektet som skal se på muligheten for nye studietilbud på Nesna, sier Hansen til Rana Blad.

- Jeg er glad for at vi i fellesskap med Nord universitet har klart å reetablere høyere utdanning på Nesna. Helgeland trenger dyktige lærere, sier statsråd Ola Borten Moe i en pressemelding fra departementet.

Totalt har de 100 studieplasser til høsten, og flere søkere enn plasser er ifølge Nesna-ordfører Hanne Davidsen beviset på at det er på sin plass med høyere utdanning på Nesna.

- Dette viser at vi er liv laga på Nesna og at studiestedet er attraktivt. Vi trenger denne institusjonen her, sier ordføreren til NRK.

LES OGSÅ: Vil gjenopprette fullverdig høyskole på Nesna