Regjeringen gir millioner til Studentersamfundet

Bidrar til å sikre nybygget.

- Jeg har vært i gledesrus siden jeg fikk en hyggelig telefon i går, sier leder av Samfundet Karen Mjør.
Publisert Sist oppdatert

Regjeringen legger opp til ti millioner kroner over revidert statsbudsjett som skal legges fram 14. mai. Det ble annonsert på en pressekonferanse på Studentersamfundet 29. april. Høyere utdanningsminister Henrik Asheim fra Høyre annonserte bevilginingen på storskjerm i Studentersamfundets Storsal.

Karen Mjør var under møtet godt fornøyd med den tildelingen som Samfundet fikk for å finasiere byggingen av et planlagt nybygg.

- Jeg fikk en veldig hyggelig telefon i går og har vært i gledesrus siden. Vi kjenner daglig at vi ikke har plass til alle de. Om fylkeskommunen er like greie når de skal behandle saken i juni så er vi i mål. Vi kan skape et tilbud for 1500 nye studenter. Dette er ti millioner velbrukte kroner og jeg tror ikke det er noe måte du kunne fått mer studentvelferd for pengene, sa Karen Mjør fra talerstolen.

Se bildene av Studentersamfundets planlagte nybygg her: Samfundets nybygg skal være kult og litt rart.

Asheim sa under pressekonferansen at denne utdelingen er et av de viktigste tiltakene man kan gjøre med tanke på trivselen til Studentene.

- Det er utrolig hyggelig å kunne avsløre denne nyheten allerede nå. Gjengen på Samfundet har gjort en imponerende innsats for å samle inn penger til et prosjekt jeg vet er utrolig viktig for alle studentene i Trondheim. Med et økende antall studenter kommer det også et behov for større arealer. Trondheimstudentene kommer til å nyte godt av både disse millionene, men også de over 11 milliardene som kom til nytt campusprosjekt, sier Asheim videre i en pressemelding.

Studentkoret Pirum avsluttet markeringen som blant annet også gjestet rektor ved NTNU, Anne Borg og representanter for regjeringspartiene. Mari Holm Lønseth fra Høyre, Jon Gunnes fra Venstre og Øyvind Håbrekke fra KrF.

Denne finansieringen sikrer ytterligere framgang i Studentersamfundets planlagte nybygg. Dette er nå i en forprosjekteringsfase og å sikre finansiering har vært viktig for å kunne fatte et endelig vedtak om bygging. Planlagt byggstart i november. Total kostnad på nybygget er forventet å ligge på 215 millioner kroner. For bare to dager siden sa Studentersamfundet ja til en samarbeidsavtale med konsernet Reitan som sikret 15 millioner.

Det reviderte statsbudsjettet skal behandles i Stortinget før det er endelig vedtatt.

- Jeg ser fram til å få dette gjennom Stortinget også, sa stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth fra Høyre.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.