Rektor toner flagg: De første reaksjonene

Minutter etter at Bovim har tonet flagg i fusjonsdebatten, summer salen av reaksjoner. UA har spurt fem, og fått fem ulike synspunkter.
Temaet er fusjon, og NTNUs ledere følger intenst med.  
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Temaet er fusjon, og NTNUs ledere følger intenst med.   Foto: Tore Oksholen

Margrethe Aune, instituttleder tverrfaglige kulturstudier:

Jeg går for å utsette hele beslutningen. Jeg er enig med hva Knut H Sørensen og Per Morten Schiefloe har sagt. Saken er for dårlig utredet,  beslutningsgrunnlaget er for dårlig. Vi bør lære av tidligere fusjonsprosesser.

Olav Bolland, instituttleder energi- og prosessteknikk: Bovim virker usikker. Det kan virke som om han har et delt styre. For min egen del heller jeg stadig mer mot alternativ C.

Monica Rolfsen, instituttleder industriell økonomi og teknologiledelse: Jeg er fortsatt klar tilhenger av alternativ A. De fleste ved mitt institutt er mot fusjon. Beslutningsgrunnlaget er uklart, saken for dårlig utredet og det har vært for dårlig medvirkning.

Kristian Steinnes, leder for Forskerforbundet ved NTNU: Dette er en komplisert sak, og jeg mener det er ikke bras å komme med et klart signal så seint i en så tung prosess. Det har ikke vært noen god utredning i forkant.

Kristian Tangene studentrepresentant i NTNUs styre:  Jeg vil ikke si foreløpig hva jeg lander på. Vi må ha en prosess i studentorganene først. Det viktige er at vi må fatte en beslutning som gjør NTNU enda bedre.

null
Reaksjonene på rektors argumentasjon for fusjon, spriker i alle retninger. 

Reaksjonene på rektors argumentasjon for fusjon, spriker i alle retninger. 

Relaterte artikler

Rektor går for fusjon

Oppdal: - Jeg mener fusjon i en eller annen form er det beste valget for NTNU, sier rektor Gunnar  Bovim til universitetets ledere akkurat nå.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.