Rektor toner flagg: De første reaksjonene

Minutter etter at Bovim har tonet flagg i fusjonsdebatten, summer salen av reaksjoner. UA har spurt fem, og fått fem ulike synspunkter.
Temaet er fusjon, og NTNUs ledere følger intenst med.  
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Temaet er fusjon, og NTNUs ledere følger intenst med.   Foto: Tore Oksholen

Margrethe Aune, instituttleder tverrfaglige kulturstudier:

Jeg går for å utsette hele beslutningen. Jeg er enig med hva Knut H Sørensen og Per Morten Schiefloe har sagt. Saken er for dårlig utredet,  beslutningsgrunnlaget er for dårlig. Vi bør lære av tidligere fusjonsprosesser.

Olav Bolland, instituttleder energi- og prosessteknikk: Bovim virker usikker. Det kan virke som om han har et delt styre. For min egen del heller jeg stadig mer mot alternativ C.

Monica Rolfsen, instituttleder industriell økonomi og teknologiledelse: Jeg er fortsatt klar tilhenger av alternativ A. De fleste ved mitt institutt er mot fusjon. Beslutningsgrunnlaget er uklart, saken for dårlig utredet og det har vært for dårlig medvirkning.

Kristian Steinnes, leder for Forskerforbundet ved NTNU: Dette er en komplisert sak, og jeg mener det er ikke bras å komme med et klart signal så seint i en så tung prosess. Det har ikke vært noen god utredning i forkant.

Kristian Tangene studentrepresentant i NTNUs styre:  Jeg vil ikke si foreløpig hva jeg lander på. Vi må ha en prosess i studentorganene først. Det viktige er at vi må fatte en beslutning som gjør NTNU enda bedre.

null
Reaksjonene på rektors argumentasjon for fusjon, spriker i alle retninger. 

Reaksjonene på rektors argumentasjon for fusjon, spriker i alle retninger. 

Relaterte artikler

Rektor går for fusjon

Oppdal: - Jeg mener fusjon i en eller annen form er det beste valget for NTNU, sier rektor Gunnar  Bovim til universitetets ledere akkurat nå.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil bli ny direktør i Forskningsrådet

UiB-rektor Dag Rune Olsen er en av 15 personer som kniver om stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet.

Gjesteskribenten:

Mitt liv som digital

Du verden, så attikomme en stakkars dame på 48 år (som tross alt og på no time ble en, riktignok selverklært, kløpper på Teams og Zoom) kan føle seg!

Kinesisk SF:

Grensesprengende om hvordan vitenskapen redder menneskeheten

Forfatteren har begått en episk triologi om Universet beskrevet som en nådeløs krigsskueplass hvor det er alles kamp mot alle – og om hvordan vitenskapen redder menneskeheten fra å bli utslettet av fiendtlige sivilisasjoner. Han leses av den kinesiske eliten. Barack Obama skryter ham opp i skyene. Hva er det med Cixin Liu?

Ytring:

Førjulstanker ved NTNU

«Noen filosofer har ment at mennesket fødes som en ubeskrevet tavle... ...Men hvem hadde laget tavlen og skrivesakene, og hvem skriver?» spør Arne B. Johansen i denne ytringen.