- Afghanerne hadde ikke fosterfar

De to drepte afghanske tenåringene hadde ikke fosterfar. Det bekrefter direktør for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune, Camilla Trud Nereid, overfor Universitetsavisa.
NTNUs faktaundersøkelse skriver: «Det er tale om nære relasjoner og bestevenner og en fosterfar til de som er drept i dobbeltdrapet i Trondheim den 17. september...» Oppveksdirektør Camilla Trud Nereid sier det ikke er tilfelle.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNUs faktaundersøkelse skriver: «Det er tale om nære relasjoner og bestevenner og en fosterfar til de som er drept i dobbeltdrapet i Trondheim den 17. september...» Oppveksdirektør Camilla Trud Nereid sier det ikke er tilfelle.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

I en faktaundersøkelse av arbeidsforholdene ved Institutt for sosialt arbeid (ISA) blir det skrevet at en person med tilknytning til ISA-miljøet var fosterfar for en eller begge av de afghanske tenåringene Nasratullah Hashimi og Reza Alizada, som ble drept av en jevnaldrende landsmann i september i fjor.

Dette medfører ikke riktighet, fastslår oppvekstdirektør Camilla Trud Nereid mandag formiddag.

Det korrekte er at den ene bodde i døgnbemannet bofellesskap. På spørsmål om dette kan karakteriseres som en form for tilsynsordning, svarer kommunaldirektøren slik:

- Der er det slik sett tilsyn hele dagen, de som bor i egen bolig har oppfølging av ulike kommunale tjenester på psykisk og fysisk helse både ved behov og som en generell oppfølging.

LES OGSÅ: Problematiserer bruken av begrepet fosterfar

LES OGSÅ: Sluttrapport om ISA-konflikten

De drepte afghanerne var begge videregående elever i Trondheimsområdet.

Reza Alizada var 17 år da han ble drept. Han hadde oppholdstillatelse i Norge etter å ha bodd her flere år. Alizada var elev ved Heimdal videregående skole sør i Trondheim.

Nasratullah Hashimi var 19 år da han ble drept. Han hadde også oppholdstillatelse etter å ha bodd en god stund i asylmottak. Hashimi bodde i leiligheten som var åsted for drapene. Hashimi var elev ved Melhus videregående skole, i nabokommunen til Trondheim.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

322 ledige studieplasser i Norge

Fra 20. juli kan du søke på ledige studieplasser over hele Norge. Men allerede nå kan du se om det er noe som frister blant de 322 ledige plassene.

Frp ønsker seg flere innvandringskritiske innvandringsforskere

Frp mener innvandringskritiske stemmer må inn i innvandringsforskningen for å skape meningsmangfold. Ap beskylder partiet for å ville diktere forskningen.

Ytring:

En historie om Inspera og eksterne sensorer

Vyene for administrativ effektivisering har gått utover evnen vår til å håndtere kjerneoppgaver.

Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter

Privatskoler kan ha urimelige vilkår i kontrakten de tilbyr studenter, advarer Forbrukertilsynet. De ber studenter sette seg nøye inn i kontraktene.