julestemning på campus

De har en juletradisjon som bøter på desembers sensur-ensomhet

Sånn skaper de ansatte på Insitutt for sosialt arbeid julestemning.

Marianne Nilsen (t.h.) er svært spent når Inger Sofie Dahlø Husby skal pakke opp sin gave.
Publisert

- Det var en tradisjon på gamle Hist, det var det også ved ISH (Institutt for sosialt arbeid og helsevitenskap) ved NTNU før sammenslåingen. Det har blitt en litt sånn sammenslåing av to kalendertradisjoner ved to ulike institutt og to ulike institusjoner, forteller førsteamanuensis Marianne Nilsen ved NTNUs Institutt for sosialt arbeid (ISA).

De ansatte ved ISA på campus Tunga i Trondheim har en juletradisjon med kalender. Alle tar med pakker og så kan man trekke og vinne hverandres gaver.

- Det har vært litt ulik vri, noen har vært så radikale og latt folk velge selv. Da blir det kanskje den største pakken som går først. Nå har vi litt mer ordnede rammer hvor du får den gaven du trekker, forteller Nilsen lattermildt.

Marianne Nilsen fikk et lite juletre i kalenderen, den har æresplass på kontoret.

Denne saken ble lagd etter vi ba om tips om julestemning fra våre lesere. Se mer julestemning her! Har du noe du vil dele? Send oss gjerne bidrag eller tips på tips@universitetsavisa.no, så kanskje rekker du å bli med før høytiden vasker over oss?

Markerer sesongen

Nilsen og de andre ansatte ved instituttet synes det er hyggelig å få samlet kollegaene og å gjøre noe litt spesielt ut av tiden.

- Det er godt å ha noe som på en måte markerer sesongen da, forteller førsteamanuensis og nestleder for utdanning Inger Sofie Dahlø Husby. Hun har nettopp pakket opp lakris, til stor glede for noen og til mindre glede for andre. Altså den delte responen lakris ofte møter.

Marianne Nilsen synes desember, spesielt mot slutten, kan være en litt spesiell tid ved universitetet.

- Desember bærer litt preg av at det er mye sensur, planlegging til neste semester og sånn, man trekker seg litt tilbake og jobber med sitt eget individuelle arbeid. Det er liksom rolig, men travelt, det er mye å gjøre, men man løper ikke så mye rundt. Da er det spesielt godt å ha noe som både samler oss og gir oss noe å se fram til i hverdagen, forteller hun.

Studiepoeng for julestemning

Det inkluderer også at man har med bakst på fredager, og så er det selvsagt det typiske julebordet. I år gikk turen til Gubalari, restauranten på KuK i Trondheim.

- Det handler om å være del av fellesskapet, forteller Husby. Selv var hun litt sent ute med å få skaffet en gave til kalenderen, men fikk kommet seg inn likevel. Så har hun også fått sikret seg gave selv.

Marie Florence Moufack har gaver til folket.

Det er dog ikke det eneste av julestemning på instituttet. Her har de til og med studiepoeng for det. Nattergalen er et internasjonalt mentorprogram, og et emne på 7,5 studiepoeng der studenter er mentorer for barn med minoritetsbakgrunn, der har de også hatt juleverksted i år.

- Det er barn som nettopp har kommet til Norge av ulike grunner, så det blir en del av integreringsprosessen. De blir flinkere til å snakke språket, men så handler det også om å lære rent praktiske ting. Hvordan man navigerer seg i byen, hvordan man kler seg om vinteren og hvordan man aker og leker i snøen. Studentene lærer også mye av det, forteller studieprogramleder for bachelor i sosialt arbeid, Marie Florence Moufack.