Julestemning på campus

Vi deler julestemning på universitetet. Noe du vil dele fra din arbeidsplass? Send det til oss da vel.

Årets julekontor ved Institutt for helsevitenskap i Ålesund.
Årets julekontor ved Institutt for helsevitenskap i Ålesund.
Publisert Sist oppdatert

Advent har nådd sitt halvveispunkt og deler av landet har blitt dekt med hvitt snølag. Da er det snart jul, også på universitetet.

Vi ba våre lesere dele bidrag med egen julesteming. Om du ønsker å få kontakt med oss, kan du gjøre det på [email protected]!

Det har vært flere juleverksted i år, blant annet ved Institutt for IKT og realfag.

- På tirsdag var det duket for juleverksted for både store og små hos Institutt for IKT og realfag. Vi hadde hyggelig besøk fra noen videregående elever som fikk bygge juletre i automasjonslaben. Etterpå fikk ansatte og deres barn mulighet til å gjøre det samme. Vi håper å holde på denne tradisjonen i mange år fremover, skriver Ann-Kristin Haram Maridal.

I toppen kan du se vinneren av årets julekontor i konkurransen de har hatt ved et institutt i Ålesund. Til inspirasjon for andre, skriver universitetslektor Berit Molnes Bringsli til UA.

- NTNU ved Institutt for helsevitenskap i Ålesund har hatt en konkurranse om hvem som har det kontoret med mest julestemning. Med god hjelp fra rampenissen har instituttleder Svanhild Schønberg gjort en meget god jobb for å gå av med seieren, skriver hun.

Studentene i Hamar har øvd inn julesanger ved siden av eksamenslesing.
Studentene i Hamar har øvd inn julesanger ved siden av eksamenslesing.

Sarah Jasmin Klausen og en gruppe medstudenter ved Høgskolen i Innlandet, Campus Hamar har på eget initiativ laget et kor for å spre julestemning.

- Vi har igjennom november og desember øvd inn seks flerstemte acapella sanger ved siden av eksamensøving og jobb. Så har vi sunget for folk i kantina, i Hamar fengsel, Hamar sykehus og gågata i Hamar. Målet var å dele juleglede og julestemning med folk som kanskje ville få en annerledes jul i år, skriver hun.

Ved Institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU Gløshaugen, ble det også avholdt juleverksted for studentene med mål om sosial aktivitet og samtidig gjøre seg kjent i laben med utstyr som finnes der.

Kommunikasjonsrådgiver ved NTNUs Internasjonal seksjon, Per Kristian Røkkum Berget lagde sin arbeidsplass, Internasjonalt hus i pepperkake. Med de ansatte ved arbeidsplassene sine på innsiden.

- Jeg har en tradisjon de siste årene hvor jeg lager et pepperkakehus hvert år. I år fikk jeg for meg at jeg skulle lage Internasjonalt hus. Så fikk jeg for meg den galskapens idé om at jeg skulle lage interiøret også, så jeg har fått til nesten alt. Alle kollegaene sitter ved sin egen pult der inne, forteller Berget.

Han sier de er gode til å skape julestemning på kontoret hvert år. Nå har de pakketrekning hver dag og de hadde julebord sist fredag. Så pynter de også hele kontoret til jul. Han forteller at det innebar rundt ti timers arbeid fordelt over fem dager.

- Det hjalp litt at samboeren min har vært i utlandet i et par uker, så stua hjemme har stort sett vært tatt over av dette prosjektet, sier han lattermildt.

Du kan også lese julshilsenen til institutt for musikk, av instituttleder Nora Kulset her:

God jul! Universitetsavnissen kommer plutselig tilbake med mer julegodt.