Ansatte reagerer på at UiS-rektoren skal delta under Klimarealistene-arrangement

- Hadde jeg takket nei, kunne jeg blitt beskyldt for feighet, utestenging og sensur, svarer rektoren på kritikken.

Klaus Mohn understreker at han er kritisk til både Klimarealistene og det nye tidsskriftet, men at det er viktig med offentlig meningsbrytning og debatt.
Publisert

Stavanger Aftenblad skriver at flere ansatte ved Universitetet i Stavanger (UiS) reagerer på at UiS-rektor Klaus Mohn skal være innleder når Klimarealistene tirsdag lanserer et nytt tidsskrift. Enkelte skriver at de er flaue over egen arbeidsplass.

Mohn på sin side svarer at han har takket ja fordi han mener det er viktig med meningsbryting og debatt i åpne fora, og sier at Klimarealistene må tåle at han er kritisk til både organisasjonen og det nye tidsskriftet.

- Hadde jeg takket nei til invitasjonen, kunne jeg blitt beskyldt for feighet, utestenging og sensur. Når jeg takker ja, blir jeg mistenkt for å gå god for Klimarealistene og tidsskriftet, sier UiS-rektoren til Stavanger Aftenblad.

Klimarealistenes leder Hans Borge, førsteamanuensis ved UiS, sier til avisen at de ikke forventer at Mohn skal støtte deres syn.

- For egen regning har jeg sagt at han kaster glans over arrangementet, selv om han ikke nødvendigvis er enig i det vi står for. Jeg forventer egentlig at han er uenig med oss. Jeg vil berømme Klaus Mohn for å ha akademisk integritet, her viser han at han ikke bare holder festtaler, men at han virkelig mener det han sier, sier Borge til Aftenbladet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.