Korona

Manglende flyttemelding gir vaksinasjonskrøll

Du må ta vaksinen i den kommunen du er folkeregistrert i. For rundt 14.000 studenter i Trondheim kan det føre til ekstra reisevirksomhet i sommer.

Kommunedirektør Morten Wolden fortalte under onsdagens formannskapsmøte at kommunen er i dialog med andre større byer for å finne ut av hvordan de skal gjøre det med vaksinering av studenter. Arkivfoto.
Publisert

- Vi er i dialog med andre store byer om hvordan vi skal håndtere vaksineringen av studenter, sa kommunedirektør Morten Wolden under møtet i Formannskapet i Trondheim kommune onsdag.

Der var de pågående koronautbruddene og fordelingen av koronavaksinen blant temaene som ble diskutert.

- I dag er det slik at alle skal vaksineres i den kommunen en er folkeregistrert i. Også er det også slik at det av de rundt 37.000 som studerer i Trondheim i dag er mellom 13.000 og 15.000 som ikke har meldt flytting, sa Wolden.

Dermed kan det bli mye ekstra frem og tilbake for studenter som reiser mellom hjemsted og studiested i forbindelse med sommerferie og oppstart av høstsemesteret nå som den voksne befolkningen etter planen skal vaksineres gjennom juli og august.

- Dette ser vi nå på hvordan vi kan løse, sa kommunedirektøren.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.