Gjeninnfører meter i Trondheim

Kort tid etter meterkravet ble fjernet i høyere utdanning har NTNU gjeninnført det ved alle sine studiesteder.

På immtarikuleringsdagen var det mange studenter på NTNUs campus i Trondheim.
På immtarikuleringsdagen var det mange studenter på NTNUs campus i Trondheim.
Publisert Sist oppdatert

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen gjeninnføres nå meteren nå inntil videre i Trondheim også. Det melder Innsida. Allerede sist onsdag var den gjeninnført i Ålesund og fredag var den gjeninnført ved NTNUs campus i Gjøvik. Det var 13. august regjeringen fjernet kravet om en meters avstand i høyere utdanning som tidligere skulle innføres som en del av fjerde trinn av gjenåpningsplanen.

I alle de tre byene har det vært smitteoppblomstring de siste dagene. Utbruddet i Trondheim hadde fram til mandag kveld ført til 21 studenter har avlagt positive koronatester. De kommer fra ti ulike studieretninger og det er ukjent hvor flere av dem har blitt smittet.

På bakgrunn av denne situasjonen anbefaler fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell både studenter og ansatte å holde minimum en meter avstand over alt på campus, både i og utenfor undervisningen, fram til kommunen har fått bedre oversikt og kontroll på utbruddet.

Ber om samarbeid fra faglærere og studenter

I mange undervisningsrom er merkingen av stengte stoler og områder blitt fjernet. Ny merking kommer på plass så fort Avdeling for campusservice rekker det, ifølge Innsida, men inntil videre ber rektor faglærere og studenter om å samarbeide slik at tilstrekkelig avstand holdes i undervisningssituasjonen.

Kravet er altså minimum én meter avstand over alt. Må man av og til være nærmere hverandre, slik som for eksempel under veiledning, anbefales det å bruke munnbind.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.