Slik blir NTNUs mastergradsring

Ringvirkninger er navnet på ringen som vant designkonkurransen.

NTNUs nye ring for alle NTNU-studenter som fullfører master..
Publisert

Ringen er designet av Ragne Stauri, som er utdannet lege ved NTNU.

– Motivet dråpen som treffer vann der ringene spres utover i vannet, skal symbolisere at en utdanning ved NTNU har en videre effekt i livet. Forhåpentligvis har man hatt en studietid som på ulike vis vil prege mange aspekter av livet, sier Stauri i ei pressemelding fra NTNU.

Juryen begrunner valget av ring slik:

Forslagene «Möbius bånd» (til venstre) og «Ringvirkninger» konkurrerte om å vinne designkonkurransen for NTNUs nye mastergradsring. Nå blir det «Ringvirkninger» som settes i produksjon.

«Bruk av NTNU logoens kule som dråpe og ringvirkninger av kunnskap, omfatter og ivaretar alle mastergradsstudier på en god måte. Både konsept og designet skiller seg ut og har elementer av nytenkning som bidrar til at ringen kan befeste seg som en sterk symbolbærer for mastergradsstudier ved NTNU.»

Arbeidet med å utvikle mastergradsringen startet i 2018 med utlysning av en designkonkurranse. Det ble dannet en jury og 100 bidrag ble sendt inn og godkjent for juryering. Til slutt gjensto to designforslag, der Stauris var det ene.

Ifølge NTNUs pressemelding skal firmaet Inventas AS skal jobbe videre med videreforedling av vinnerkonseptet i samarbeid med designeren, og gjøre den produksjonsklar.

Det vil nå utlyses en konkurranse på produksjonen av den nye mastergradsringen.

Ringen blir lagt ut for salg når denne prosessen er ferdig.

Fra før har NTNU-studentene både sivilingeniørringen (også kjent som NTH-ringen) og doktorgradsringen.

LES OGSÅ: Denne ringen selges som aldri før

NTH-ringen har åpenbart ikke gått ut på dato. Gullsmed Per Erling Espnes lager 50 ringer i løpet av ei uke, og Gullsmed Dahlsveen selger mellom 800 og 900 ringer i året.

Nyheten om at NTNU skulle tilby en ny ring fikk for øvrig svært stor oppmerksomhet etter at daværende Dagbladet-kommentator Ola Magnussen Rydje skrev kommentaren « Dette er så sjukt harry» og kommenterte «Trøste og bære, for et jåleri». Dette førte til en debatt om NTNU-ringer i Dagsnytt 18.