Regjeringen oppretter 20 nye studieplasser ved UiOs medisinutdanning på Sørlandet

Regjeringen har besluttet å opprette 20 nye studieplasser ved UiOs medisinutdanning i Agder. Kostnaden vil ligge på rundt 63 millioner kroner.

Sandra Borch annonserte medisinutdanning i Gjøvik tidligere i dag. Bare timer senere har det blitt klart at UiO også får flere studieplasser.
Publisert

- I 2022 og 2023 har regjeringen økt kapasiteten med 45 studieplasser i Tromsø. Nå fortsetter satsingen i Sør-Norge. 20 studieplasser til Universitetet i Oslos (UiO) satsing på Sørlandet er en del av dette, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp).

Økningen i antall studieplasser vil koste 63,2 millioner kroner, opplyser statsråden videre.

Bakgrunnen for satsingen er et mål om å utdanne nok leger som kan jobbe i helsetjenestene over hele landet, uttaler Borch.

Mandag morgen ble det også klart at regjeringen oppretter medisinutdanning i Gjøvik. Studieplassene skal tilbys av NTNU på Kallerud i Gjøvik. 

Universitetsavisa har tidligere skrevet om at et hinder for NTNUs ønskede medisinutdanning i Gjøvik har vært motstand fra UiO. Dette fordi verken Helse Sør-Øst eller Universitetet i Oslo ville at NTNUs medisinstudenter skal ha praksis ved Sykehuset Innlandet.