Flere studenter sa sin mening

Langt flere studenter enn i fjor har sagt hva de mener om studieprogrammet sitt.

Publisert Sist oppdatert

Studentundersøkelsen ble avsluttet 5. november med en samlet svarprosent på 42. Det er en solid oppgang fra fjorårets 32 prosent, og godt over ambisjonen.

Resultatene av studentenes mening om eget studieprogram lanseres 2. februar på Studiebarometeret.no.

Portalen gir studenter og andre aktører muligheten til å sammenligne studieprogrammer på tvers av ulike institusjoner. Nytt av året er dessuten tidsserier.

NOKUT-direktør Terje Mørland er svært fornøyd med oppslutningen:

- Høy svarprosent skyldes blant annet solid innsats fra både ansatte og studenter rundt om på universitetene og høyskolene som deltok. I Nokut har vi merket et stort engasjement og mye aktivitet de siste ukene for å få studentene til å si hva de mener.

Nokut mener svarprosenten gir et bra bidrag til studentenes slagkraft. Det gir lærestedene et enda bedre redskap i arbeidet med studiekvalitet.

Nesten 60 0000 2.- og 5.-årsstudenter har fått undersøkelsen tilsendt på e-post og SMS i løpet av de siste ukene. Flere av tdanningsinstitusjonene fikk en svarprosent på godt over 60 prosent.

Helt på topp lå Haraldsplass diakonale høgskule med 92 prosent. NTNU ble nummer tre av universitetene med 40 prosent, bak Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (45 ) og Universitetet i Nordland (41).