Ytring

Kjære nye student! Studietiden er mye mer enn nudler og havregrøt

Dette kan bli den beste tiden i livet ditt, skriver NSO-leder Tuva Todnem Lund.

NSO-leder Tuva Todnem Lund gir nye studenter gode råd på veien.
NSO-leder Tuva Todnem Lund gir nye studenter gode råd på veien.
Publisert Sist oppdatert

Kjære medstudent, velkommen som student!

Velkommen skal du være, uansett hvem du er og hvor du kommer fra. Det er få ting jeg ikke har prøvd, og egoet mitt er akkurat stort nok til at jeg vil deg noen råd på veien. Du er nok spent på hva studietida vil bringe. Du har kanskje hørt om festene, samholdet, friheten og maten. Studietiden er mye mer enn nudler og havregrøt! Dette kan bli den beste tiden i livet ditt, og det er så mye å glede seg til.

Du har helt sikkert fått mye informasjon nå i starten. Det er krevende å navigere på en ny plass, både faglig, sosialt og geografisk. Husk at de fleste rundt deg også har mye nytt nå. Det er lov å ikke huske alt, og det er lov å ikke mestre alt. Du kommer til å svi noen frossenpizzaer, prokrastinere hele dagen på lesesalen, gå glipp av ting som skjer og ha en stol på rommet full av klær. Og det går helt fint. Gjør prioriteringer, og ta vare på deg selv. Du skal ha det gøy og lære på veien!

Som student har du unik mulighet til å utfordre deg selv. Det er rom for å prøve og feile, og lære av det til når det virkelig gjelder. Noen utfordringer vil være større enn det du klarer å takle alene. Bruk de rundt deg, og be om hjelp. Du skal også vite at du har tillitsvalgte rundt deg som er der for deg. Lokalt har du et alle tiders studentdemokrati, som løfter utfordringer på ditt studiested og jobber for deg. Vi i Norsk studentorganisasjon ta r kampen for alle landets studenter. Vi jobber blant annet for at du skal ha et godt sted å bo, og mer å leve for fra måned til måned.

Bli med på aktiviteter. Nå er tida for nye erfaringer. Grip tak i sjanser du får! Bli med i linjeforeninger, finn en hobby, prøv en ny idrett i studentidrettslaget eller vær med å påvirke studiehverdagen din gjennom studentdemokratiet. Det er så mange muligheter, og dette er tida for å prøve nye ting! Du vil finne noen andre som har liknende (eller helt andre!) interesser enn deg selv, og vipps har du nye venner!

Kjære nye student. Om du følger disse rådene vil du slippe å gjøre de samme feilene som jeg har gjort, men du går kanskje glipp av noen gode historier. Det du lærer de neste årene vil bidra til å redde verden, no pressure. Start med det samme og forhåndsstem før fristen 10. september. Lykke til med studier og studiehverdag!

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

LES OGSÅ: Flere nye studenter vi har møtt ved studiestart