Berit Rokne blir rektor på Vestlandshøgskulen

Interimsstyret for Høgskulen på Vestlandet (HVL) valgt UiB-professor Berit Rokne (61) som sin første rektor. Hun får stillignen for en åremålsperiode på fire år.
Berit Rokne blir rektor for Vestlandshøgskulen. 

Berit Rokne blir rektor for Vestlandshøgskulen. 

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har en rektor for den nye institusjonen på plass, og er trygge på at Rokne har de beste forutsetninger for å ta tak i arbeidet med å bygge den nye institusjonen, sier styreleder for HVL, Arvid Hallén, i en uttalelse på fusjonsinfo.no.

Rokne kommer fra stillingen som professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Hun har også vært prorektor ved UiB fra 2009 til 2013. Før det var hun viserektor for utdanning ved UiB. Den påtroppende rektoren har doktorgrad i sykepleiervitenskap og var studiedirektør ved Høgskolen i Bergen fra 1996 til 1999.

Ifølge Hallén hadde styret en gruppe svært sterke kandidater i innspurten frem mot styremøtet torsdag.

Rokne starter i stillingen som rektor for Høgskulen på Vestlandet 1. januar 2017.

- Dette var veldig gode nyheter. Nå ble jeg først og fremst utrolig, utrolig glad, sier Rokne i en uttalelse.

Hun forteller at det hun umiddelbart ser fram til er å realisere ambisjonene som er satt for den nye høyskolen sammen med ansatte og studenter.

Det er Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskolen i Bergen og Høgskolen Stord/Haugesund som skal fusjonere til den helt nye Høgskulen på Vestlandet (HVL). HVL blir en av de største høyskolene i landet, med om lag 16 000 studenter.

Ambisjonen er at den nye høyskolen skal bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil som i tillegg skal prege utviklingen av Vestlandsregionen. Profesjonsutdanninger som lærer-, helse- og ingeniørutdanning skal være ryggraden i virksomheten. HVL får fem studiesteder: Sogndal, Førde, Bergen, Stord og Haugesund.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.

Eikrem vs. Filter Nyheter:

PFU behandler saken onsdag

Øyvind Eikrem beskylder Filter Nyheter for ukritisk kildebruk og å komme med påstander som ikke kan etterprøves. Avisa svarer at Eikrem bagatelliserer det innvandrerfiendtlige innholdet på Facebook-sida avisa kopler ham til.

UA-serie: NTNU etter korona

Er fysisk læringsmiljø vårt svar på enekontor?

Situasjonen for mange studenter er på flere måter skremmende.