Kristin Vinje ny direktør i Nokut

Styret i Nokut har ansatt Kristin Vinje som ny administrerende direktør. Vinje kommer fra stillingen som dekan ved avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania.
Ny direktør for Nokut: Kristin Vinje. Hun overtar etter Terje Mørland, som har hatt swtillingen i to åremålsperioder. 
        
            (Foto: Ola Sæther/Uniforum)

Ny direktør for Nokut: Kristin Vinje. Hun overtar etter Terje Mørland, som har hatt swtillingen i to åremålsperioder.  Foto: Ola Sæther/Uniforum

– I Kristin Vinje får Nokut en dyktig og strategisk leder med bred ledererfaring fra høyere utdanning, forvaltning, næringsliv og politikk. Dette har gitt henne god kjennskap til både universitets- og høyskolesektoren og fagskolesektoren. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne viktige jobben og ser fram til samarbeidet, sier styreleder i Nokut Lise Iversen Kulbrandstad i en pressemelding.

Kristin Vinje tiltrer stillingen 1. september og etterfølger Terje Mørland som i år avslutter sitt andre og siste åremål. Vinje har også jobbet som visedekan for innovasjon og samfunnskontakt ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO, hvor hun også har sin doktorgrad i kjemi fra. Hun har vært avdelingsdirektør i Nærings- og handelsdepartementet og hatt lederstillinger i Simula. Fra 2013–2017 var hun innvalgt på Stortinget fra Høyre, hvor hun satt i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og fra 2009 til 2013 var hun finansbyråd i Oslo.

– Jeg er svært glad for denne muligheten og ser frem til å bruke erfaringen min fra ulike organisasjoner i min nye rolle som leder for Nokut. Jeg synes det er både spennende og meningsfylt å få anledning til å lede og videreutvikle Nokut, som er en viktig aktør nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med å sikre og fremme kvalitet i utdanning og kompetanse, sier Kristin Vinje.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.