Vedum lover flere studieplasser i distriktene

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover å opprette flere studieplasser i distriktene dersom han kommer i regjering ved valget i 2021.
Trygve Slagsvold Vedum vil snu trenden, og opprette nye studieplasser rundt om i distriktene. 
        
            (Foto: Peter Mydske / Stortinget)

Trygve Slagsvold Vedum vil snu trenden, og opprette nye studieplasser rundt om i distriktene.  Foto: Peter Mydske / Stortinget

– Hvis vi får regjeringsmakt neste høst, er det å snu trenden og opprette nye studiesteder og -plasser noe av det som blir viktig for oss, sier Vedum til Klassekampen.

Lørdag skrev avisen at nordnorske distriktskommuner har store problemer med å rekruttere høyt utdannede folk. Et fellestrekk blant dem som får det til er at de ligger nært høyere utdanningsinstitusjoner.

På 1960- og 70-tallet ble det opprettet høgskoler i distriktene «for å bygge Norge». Vedum mener at man nå tenker motsatt.

– Man grunnla ikke høyskolen på Rena fordi det var så mange økonomer der fra før. Man gjorde det fordi man så det som en mulighet til å skape aktivitet i Nord-Østerdalen, sier Vedum.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) mener det er en misforståelse at sammenslåing av institusjoner er sentralisering.

– Det er gammeldags av Senterpartiet å tro at man må bygge små campuser rundt omkring for å kunne tilby utdanning i hele landet, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.