Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.
Forskerforbundet har tatt sin avgjørelse. Steinar Vagstads kronikk i etterkant av «tyskervitssaken» er innenfor både forbundets vedtekter og etiske retningslinjer. 
        
            (Foto: Ingvild Fostevoll Melien/på Høyden)

Forskerforbundet har tatt sin avgjørelse. Steinar Vagstads kronikk i etterkant av «tyskervitssaken» er innenfor både forbundets vedtekter og etiske retningslinjer.  Foto: Ingvild Fostevoll Melien/på Høyden

I kjølvannet av «tyskervitssaken» skrev Steinar Vagstad, tillitsvalgt ved Universitetet i Bergen for Forskerforbundet en kronikk hvor han kritiserte den tyske studenten som hadde reagert på en vits fortalt av en foreleser under en forelesning.

Kronikken førte til et anonymt varsel mot Vagstad for å ha brukt sin stilling som tillitsvalgt til å fremme kritikk mot studenten.

Forskerforbundets varslingsutvalg sentralt har nå behandlet varslet og konkludert med at kronikkens innhold ikke er i strid med verken forbundets vedtekter eller etiske retningslinjer, skriver Forskerforum.

Ifølge avisen er Vagstad selv glad for, men ikke overrasket over, avgjørelsen.

– Det var som ventet. Den var vidunderlig klar. Ikke «på den ene siden» og «på den andre siden». Det er gledelig, sier han til Forskerforum.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA mener:

Dekantilsettinger: Utvalget av kandidater er for skrint

Prosessen med å ansette prorektorer er avsluttet. Snart skjer tilsetting av NTNUs dekaner. Sikrer dagens ordning at man får et godt nok utvalg av kandidater? Tja.

Gjesteskribenten:

Jeg valgte å si nei til cellegift

Mitt såkalte valg var jo ikke noe som ble gitt meg. Det oppsto fordi jeg stilte spørsmål.

- Hvorfor er det viktig å diskutere medvirkning?

- Debatten om medvirkning kommer aldri opp ved utenlandske universiteter. Hvorfor er den så viktig i Norge? spurte eksternt styremedlem Maria Strømme.

PST: Kina og Russland spionerer på norsk oljeteknologi

PST mener russiske, kinesiske og andre lands etterretningsorganisasjoner henter informasjon om den Norske oljesektoren.