Rundt 300 personer kan fremdeles parkere gratis ved NTNUs campuser i Trondheim

Aktiverte du langtidsparkering mens det fremdeles var gratis å parkere ved NTNU? Da parkerer du gratis til billetten går ut.

Rundt 300 personer aktiverte parkeringsbillett for mer enn en dag til 0 kroner, og kan med det stå gratis litt til, selv om NTNU har skrudd på betalingen igjen.
Publisert

«Jeg lurer på hva som skjer når man alt har registrert parkering til kr 0 som enda ikke har gått ut?» skriver en leser til oss etter at det fredag ble kjent at NTNU fra og med mandag skrur på betalingen igjen for parkering ved campusene i Trondheim.

For det er noen som for å gjøre det enklere for seg selv - og for å unngå at de glemmer å betale 0 kroner - har valgt å opprette en langtidsparkering i stedet for å aktivere parkeringsbilletten daglig.

Svaret: Har du kjøpt en vare til 0 kroner, så har du kjøpt en vare til 0 kroner.

- Det ble oppdaget av Apcoa da de skrudde på betalingen igjen at det er noen som har aktivert langtidsparkering til 0 kroner. Og den parkeringen er gyldig så lenge billetten varer, sier Sidsel Kristiansen, seksjonssjef ved NTNU Campusservice.

Hun forteller at det ifølge Apcoa er rundt 300 personer som har en aktiv billett som varer i mer enn en dag.

Siden juni 2020 har det vært gratis på parkere for ansatte og studenter ved NTNU, men mandag 4.oktober ble parkeringsavgiften gjeninnført.

Muligheten til å stå gratis parkert kom sammen med en oppfordring om å gå eller sykle til jobben for å redusere belastningen på kollektivtransporten for et snaut år siden.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.