Luxembourgs statsminister anklages for å ha plagiert hovedoppgave

Luxembourgs statsminister Xavier Bettel innrømmer at han «burde ha gjort annerledes», etter anklager om at han plagierte deler av en universitetsoppgave.

Luxenbourgs statsminister Xavier Bettel sier at han skrev oppgaven med god samvittighet, men i ettertid ser at ting kunne vært gjort annerledes.
Luxenbourgs statsminister Xavier Bettel sier at han skrev oppgaven med god samvittighet, men i ettertid ser at ting kunne vært gjort annerledes.
Publisert

Den lokale nyhetssiden reporter.lu hevder at Bettel, som har sittet ved makten i åtte år, plagierte tre firedeler av en oppgave ved universitetet i Nancy i Frankrike i 1999.

Det dreier seg om en 56 siders hovedoppgave om endringer i valgsystemet til EU-parlamentet. Ifølge nettsiden lot Bettel være å sitere to bøker, fire nettsider og en pressemelding som han brukte i oppgaven.

I en uttalelse onsdag sier Bettel at han skrev oppgaven med god samvittighet.

– I dag anerkjenner jeg at jeg kunne – kanskje til og med skulle – gjort ting annerledes, sier statsministeren.

Han legger til at det er opp til universitetet å avgjøre om oppgaven fortsatt følger deres standarder. Universitetet sier at de vil etterforske, men legger til at de på den tiden ikke var utstyrt med avanserte programmer for å oppdage plagiat, slik man er i dag.

Plagiatskandalen er den seneste i en lang rekke som har rammet europeiske politikere. En rekke ministre i Tyskland har måttet gå av på grunn av akademisk plagiat, ofte i doktorgradsavhandlinger.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.