Søkerne inn i ny intervjurunde

De seks søkerne til rektorstillingen ved NTNU går nå inn i en ny intervjurunde. I forrige uke ble de kryssforhørt av styreutvalget, nå får de bryne seg på en innleid rådgiver fra Delphi Consulting as.

– Søkerne kjennetegnes av kvalitet og engasjement. Styreutvalget er meget fornøyd, de brenner alle for NTNU, understreker NTNUs styreleder Morten Loktu.

Etter runden med Delphi Consulting skal et utvalg av dem intervjues på nytt av styreutvalget, som ledes av Loktu.

Utvalget er pekt ut av styret til å ivareta prosessen. I tillegg til Loktu består det av eksternt styremedlem Karin Röding, Helge Holden som representerer de faste vitenskapelig ansatte, studentenes representant Tina Melfjord og hovedtillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag Sturla Søpstad.

I tillegg fungerer Liv Bøe, partner i Delphi Consulting, som rådgiver for utvalget.

Morten Loktu er for tiden på ferie i USA, men opplyser til UA via epost at utvalget skal gi sin innstilling til NTNUs styre etter den tredje intervjurunden.

- Styreutvalget er meget fornøyd med kvalitet og engasjement hos søkerne, sier han.

I prinsippet er alle intervjuede søkere kandidater for stillingen inntil tilsetting er foretatt. Målet er at styret skal få en innstilling fra utvalget til behandling i siste møte før jul, 5. og 6. desember.

- Styret har full frihet til å gjøre hva det vil med denne innstillingen. Men det er jo styret selv som har valgt utvalget, så det vil være overraskende om styret ikke lytter til innstillingen hvis den er enstemmig fra utvalget, sier Loktu.

Den siste uken er alle de fem åpne søkerne intervjuet av UA. Dette er prorektor for forskning ved NTNU, Kari Melby, prorektor ved Universitetet i Tromsø, Curt Rice, professor ved Gøteborgs Universitet Gunhild Vidén, prorektor for utdanning ved NTNU Berit Kjeldstad, og dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi NTNU, Ingvald Strømmen.

I tillegg er det én søker som er unntatt offentlighet. To valgte å trekke sine søknader underveis.

Spenningen stiger. Ennå er det et par runder igjen før styreutvalget leverer sitt råd. 6. desember avgjør styret hvem som skal iføre seg NTNU-rektorens røde kappe etter Torbjørn Digernes. 

Spenningen stiger. Ennå er det et par runder igjen før styreutvalget leverer sitt råd. 6. desember avgjør styret hvem som skal iføre seg NTNU-rektorens røde kappe etter Torbjørn Digernes. 

Relaterte artikler

Aktivt forhold til rankinger

Ingvald Strømmen brenner for excellence, og for at NTNU skal være internasjonalt fremragende. Det er slik universitetet svarer på sitt samfunnsoppdrag, mener dekanen.

Setter kvalitet i høysetet

De tre siste årene har Berit Kjeldstad vært prorektor for utdanning og læringskvalitet. Nå ønsker fysikeren å bli NTNUs neste rektor.

Vil ha mindre byråkrati

Curt Rice er utlending og kommer fra et annet universitet. Dette utenfra-perspektivet mener han vil være en styrke hvis han blir NTNUs neste rektor. Han er prorektor, lingvist og ivrer for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner.

- Tverrfaglighet er NTNUs styrke

Svenske Gunhild Vidén har ti års fartstid fra NTNU, men er nå professor i latin ved Gøteborgs universitet. Hun tror bevegelsen over landegrensene gir både nyttig bagasje og nye betraktningsmåter for jobben hun nå søker.

- Riktig å gi mer til de beste

Som prorektor for forskning er Kari Melby også stedfortredende rektor ved NTNU. Det betyr at hun vet godt hva hun går til, om jobben skulle bli hennes.

Slørdahl trekker søknaden

Dekan Stig Slørdahl er ikke lenger søker til stillingen som ny rektor ved NTNU. – Jeg har vært i tenkeboksen og bestemt meg for å trekke søknaden, sier han til UA.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge til topps i forskning på klimaendringer

Norge er det landet i verden som forsker mest på klimaendringer justert for landets størrelse viser analyse fra Nifu. - Vi produserer tre ganger så mye som landets størrelse skulle tilsi.

Han er Ålesunds beste underviser

Mark Pasquine er tildelt «Studentenes studiekvalitetspris» ved NTNU i Ålesund.

Gjesteskribenten:

Hvem «eier» egentlig døden?

Et merkelig spørsmål vil kanskje noen hevde. Likefullt har dette spørsmålet dukket opp hos meg flere ganger dette siste året, hvor jeg som gjesteskribent for UA har delt ulike refleksjoner knyttet til min mors død for snart et år siden.

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.