Årets julebord ved UiB blir uten kjøtt

Universitetet vil bli klimanøytral og serverer verken pinnekjøtt eller ribbe på julebordet i desember.
Pinnekjøtt er fy-mat på årets julebord ved Universitetet i Bergen.  
        
            (Foto: Morten Holm/NTB Scanpix)

Pinnekjøtt er fy-mat på årets julebord ved Universitetet i Bergen.   Foto: Morten Holm/NTB Scanpix

Det er administrasjonen ved Universitetet i Bergen som arrangerer julebord for opptil 500 gjester, skriver På Høyden og Khrono.

I motsetning til tidligere år må pinnekjøttelskende vestlendinger finne på noe annet å spise. Fisk blir servert, opplyser arrangør og avdelingsdirektør Synnøve Myhre. I klimaets tjeneste har UiB kommet fram til at grønnsaker og fisk er bedre enn kjøtt.

- Det er viktig å få sagt at vi ikke vil at folk skal slutte å spise pinnekjøt på julaften. Vi prediker ikke. Men kanskje trenger en ikke å ete det tre ganger før jul. I komiteen har vi tatt universitetets strategi innover oss, og tenkt på hva vi bør gjøre som en stor og ansvarlig arbeidsplass, sier hun til På Høyden og Khrono.

Det er universitetets arbeid for å nå målet om å bli klimanøytral innen 2020, som har fått julebordarrangøren til å tenke i nye matbaner. Og kanskje gir det nye matvaner?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Psykologtjenester:

Mener Ansa ikke har fulgt anbudsreglene

Onlinepsykologene sier Ansa ikke ville legge psykologtjenestene ut på anbud. Anders Petterød Halvorsen i Ansa mener imidlertid at de har fulgt reglene.

Slik vil Sintef og NTNU påvirke EU

Sintefs og NTNUs øverste ledere har signert et brev til EU om hvilken forskning unionen bør satse på i årene som kommer. - Innspillene har til felles at de tar for seg de enorme transformasjoner vi står overfor, sier Alexandra Bech Gjørv. - Dette kommer til å bli lagt merke til, sier Anne Borg