Årets julebord ved UiB blir uten kjøtt

Universitetet vil bli klimanøytral og serverer verken pinnekjøtt eller ribbe på julebordet i desember.
Pinnekjøtt er fy-mat på årets julebord ved Universitetet i Bergen.  
        
            (Foto: Morten Holm/NTB Scanpix)

Pinnekjøtt er fy-mat på årets julebord ved Universitetet i Bergen.   Foto: Morten Holm/NTB Scanpix

Det er administrasjonen ved Universitetet i Bergen som arrangerer julebord for opptil 500 gjester, skriver På Høyden og Khrono.

I motsetning til tidligere år må pinnekjøttelskende vestlendinger finne på noe annet å spise. Fisk blir servert, opplyser arrangør og avdelingsdirektør Synnøve Myhre. I klimaets tjeneste har UiB kommet fram til at grønnsaker og fisk er bedre enn kjøtt.

- Det er viktig å få sagt at vi ikke vil at folk skal slutte å spise pinnekjøt på julaften. Vi prediker ikke. Men kanskje trenger en ikke å ete det tre ganger før jul. I komiteen har vi tatt universitetets strategi innover oss, og tenkt på hva vi bør gjøre som en stor og ansvarlig arbeidsplass, sier hun til På Høyden og Khrono.

Det er universitetets arbeid for å nå målet om å bli klimanøytral innen 2020, som har fått julebordarrangøren til å tenke i nye matbaner. Og kanskje gir det nye matvaner?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.

Lager norsk ordliste for elektrofag

Universitetslektor Herman Ranes vil ha norske ord og begreper i elektrofaget. Nå setter han i gang med å lage ordliste, og Språkrådet er med på laget.