Henrik Asheim overtar jobben til Nybø

Høyres Henrik Asheim blir ny forsknings- og høyere utdanningsminister, melder NRK.
Henrik Asheim har tidligere vikariert som kunnskapsminister og besøkte også NTNU i kraft av dette. Nå overtar han statsrådposten på ordentlig.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Henrik Asheim har tidligere vikariert som kunnskapsminister og besøkte også NTNU i kraft av dette. Nå overtar han statsrådposten på ordentlig.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Saken er oppdatert

Iselin Nybø blir næringsminister, mens Trine Skei Grande  blir kunnskapsminister, melder VG og flere andre medier.

Iselin Nybø har vært forsknings- og høyere utdanningsminister siden januar 2018. Nå skifter hun beite og blir etter alle solemerker næringsminister.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Iselin Nybø har vært forsknings- og høyere utdanningsminister siden januar 2018. Nå skifter hun beite og blir etter alle solemerker næringsminister.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

 

Det ble lenge spekulert i om kun en statsråd skal styre Kunnskapsdepartementet, men nå ser det altså ut til at dagens ordning med to statsråder fortsetter.

Den andre statsråden i Kunnskapsdepartementet, Jan Tore Sanner (H), skifter ogsådepartement og blir trolig finansminister.

De andre to statsrådene fra Venstre skal også være klare: kulturminister Abid Raja og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Førsteønsket til Venstre-ledelsen skal ha vært Trine Skei Grande som kunnskapsminister, og det har de nå trolig fått gehør for.  
    
      (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Førsteønsket til Venstre-ledelsen skal ha vært Trine Skei Grande som kunnskapsminister, og det har de nå trolig fått gehør for.   Foto: Sølvi W. Normannsen

Ny olje- og energiminister blir Tina Bru fra Høyre.

Spekulasjonene har hele uka gått om hvordan omrokeringene blir etter at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringa. Fortsetter Iselin Nybø som statsråd? Skjer det endringer med Kunnskapsdepartementet, som i dag har to statsråder: Jan Tore Sanner og Nybø?

Ifølge en sentral kilde VG har snakket med, skal Venstre-ledelsen ha bestemt seg for at de vil ha kunnskapsministeren. I så fall er det dagens kulturminister, Trine Skei Grande, som da blir ny kunnskapsminister.

Aftenposten skrev på lederplass onsdag at Solberg-regjeringen må bli mindre. Eldre- og folkehelseministeren, samfunnssikkerhetsministeren og digitaliseringsministeren bør forsvinne, skrev avisa. I samme runde nevnte de Iselin Nybøs post som statsråd for forskning og høyere utdanning. Det er tvilsomt om landet trenger denne posten, argumenterte de.

Ifølge VG skal en ny regjering etter planen være klar på fredag formiddag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.